Operation Dagsværks store folkelige forankring giver bonus

Pressemeddelelse
Operation Dagsværk

I dagens Jyllands-Posten er undervisningsminister Ulla Tørnæs ude med meldinger om at regeringen også næste år vil støtte Operation Dagsværk via finansloven. Ulla Tørnæs understreger dog at hun vil sikre sig at Operation Dagsværk er “politisk neutralt”.

Hos Operation Dagsværk modtager man de nye positive meldinger med glæde og sindsro: “Vi har altid været partipolitisk neutrale og vil også være det fremover,” siger Hannah-Kirstine Anbert, forkvinde for Operation Dagsværk og fortsætter: “men vi vil altid kæmpe for at unge i u-lande har ret til at få en uddannelse. Operation Dagsværk handler netop om at elever i Danmark stifter bekendtskab med andre unges forhold i verden – og at de handler ud fra den viden. “

Et andet krav fra Ulla Tørnæs er at Operation Dagsværk ” fastholder den folkelige forankring”. Operation Dagsværk og Undervisningsministeriet skal derfor nu afholde nye møder. Til det siger Hannah-Kirstine Anbert: “Vi er glade for at Undervisningsministeren anerkender værdien i at Operation Dagsværk med mere end 30.000 deltagende elever, er den bistandsorganisation i Danmark der har den klart største folkelige forankring. Uden massiv elevopbakning ville Operation Dagsværk heller ikke eksistere, så dér bliver vi i hvert fald ikke uenige”, slutter Hannah-Kirstine Anbert.

Lidt malurt i bægeret er der dog kommet i form af at Venstres Ungdom i en pressemeddelelse er kommet med udokumenterede beskyldninger om at “Operation Dagsværk gentagne gange har vist sig ude af stand til at forvalte offentlige midler”. Operation Dagsværk venter med spænding på den journalist der vil spørge ungdomspartiet om eksempler på disse påstande.

Evt. spørgmål vedrørende denne pressemeddelelse kan stilles til:
Operation Dagsværks forkvinde, Hannah-Kirstine Anbert. Tlf.: 22 87 52 54

Dette års Operation Dagsværk finder sted d. 5. november og giver uddannelse til fattige cambodjanske piger. Projektet, kaldet “piger til salg” sætter desuden fokus på handel med unge piger i sexindustrien, og gennemføres i samarbejde med Folkekirkens Nødhjælp.

Netavisen 24. juli 2003

INFO:
Indsamlingsregnskab fra Nepal 2002: http://www.od.dk/om/regnskab2002.htm
Den nuværende aftale med Undervisningsministeriet: http://www.od.dk/cambodja2003/presse/uvmaftale.htm

Operation Dagsværk, Studiestræde 24, 3.th., 1455 København K, Denmark
Tlf: 3311 4540 Fax: 3311 4543, e-mail: od@od.dk
Hjemmeside www.od.dk.


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne