Stop det udemokratiske forslag om europæiske partier

Af Folkebevægelsen mod EU

– Folketinget og regeringen bør vågne op og arbejde aktivt for et veto mod dette angreb på demokratiet, lyder opfordringen fra medlem af EU-parlamentet Ole Krarup

EU-parlamentet og ministerrådet har med et flertal sagt ja til et forslag om støtte til europæiske partier, som diskriminerer en række politiske partiers og organisationers arbejde i EU-parlamentet ˆ herunder Folkebevægelsen mod EU ˆ og fremmer EU-indsnævringen af den politiske kultur og debat.

– Kommissionens og EU-parlamentets forslag om støtte til såkaldte europæiske partier bryder med demokratiopfattelselsen og de parlamentariske traditioner i Danmark. Det rammer en afgørende stor gruppe af de i høj grad EU-kritiske danske vælgere, der ikke vil have stemt på disse “europæiske partier”, udtaler medlem af EU-parlamentet for Folkebevægelsen mod EU, Ole Krarup, som i dag har stemt imod forslaget, og som han sammen med andre har krævet trukket tilbage.

– Folketinget og regeringen bør arbejde aktivt for, at så mange lande som muligt stemmer imod i Ministerrådet. Danmark støttes allerede af Østrig og Italien. Og der er uden tvivl stor modstand mod dette forsøg på at fremtrylle en europæisk offentlighed – den eksisterer ganske enkelt ikke – samt modstand mod den ekstra forgyldning af magteliten i Den Europæiske Union.

– Det er helt utilstrækkeligt, når udenrigsminister Per Stig Møller blot beklager flertallets beslutning i Ministerrådet, hvor den danske regering oprindeligt stemte imod. Nu hvor forslaget om europæiske partier med Nice-traktaten vedtages med kvalificeret flertal, bør regeringen arbejde aktivt for at opnå et blokerende mindretal i Rådet, siger Ole Krarup fra Folkebevægelsen mod EU.

Netavisen 23.06.03


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne