Kattelem for terrorister

På sit landsmøde den 14. juni 2003 har Folkebevægelsen Mod Nazisme (FMN) drøftet et folketingsflertals vedtagelse (4. juni 2003) af EU’s arrestordre.

Da loven indeholder en “kattelem” eller smuthul for personer, der er mistænkt for krigsforbrydelser, og som officielt er efterlyst af Danmark, gør FMN indsigelse imod denne handling.

I virkelighedens verden betyder den umiddelbart, at mindst 11 personer, der har begået krigsforbrydelser og terrorisme under den tyske besættelse af Danmark 1940-45, kan ånde lettet op og føle sig ret sikker på aldrig at komme til at stå til ansvar for oprørende misgerninger. Loven kan med rette betegnes som endelig henlæggelse af alle sigtelser og total fredning af de nazistiske slyngler. Loven passer som hånd i handske til de skiftende regeringers lemfældige “behandling” af krigsforbrydersager.

Arrestordren indeholder en bestemmelse om, at de enkelte lande inden nytår kan fastsætte en tidsmæssig spærregrænse for arrestordrens gyldighed, således at den hidtidige bestemmelse om at forbrydelser som drab aldrig forældes, ophæves.

Blandt et dusin nulevende danskere, der kan nyde godt af den faktiske frifindelse, er Haupsturmbannfuhrer i det berygtede SS-terrorkorps Søren Kam, der deltog i mordet på redaktør Carl Henrik Clemmensen, og Gestapomanden Walther Rassmussen, som forleden blev fundet i Hamburg af journalist Erik Høgh-Sørensen. Efter det hidtil oplyste har Walther Rasmussen deltaget i hen ved 15 drab på danske modstandsfolk, bl.a. massakren på 11 modstandsfolk den 8. august 1944 på landevejen mellem Roskilde og Ringsted.

Juridiske eksperter har til telegrambureauet Ritzau udtalt, at de tyske regler for arrestordren ikke er endeligt udformet, men at Danmark kan søge de efterlyste danskere udleveret gennem deltagelsen i EU’s Schengen-aftale. Den mulighed har bestået siden aftalen blev indgået, men er ikke blevet benyttet.

FN opfordrer regeringen til omsider at kræve nazi-terroristerne udleveret til retsforfølgelse. Hvor længe skal en morder gå fri?

Således vedtaget på FMNs Landsmøde 14. juni 2003

Se øvrige udtalelser:
Den “herlige krig” og konsekvenser

Stikkere som i nazitiden

Netavisen 17. juni 2003


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne