Bloddryppende løgne

– Statsministerens redegørelse ved folketingets afsluttende samling var fuld af bloddryppende løgne, siger APKs formand Dorte Grenaa.

Anders Foghs status over regeringens bedrifter op til folketingets sommerferie tirsdag var en slem gryderet, opkogt af hans spindoktorer og krydret med bloddryppende løgne.
Det er Dorte Grenaas umiddelbare reaktion på oplægget til den daglange folketingsdebat fra statsministeren.

– Anders Fogh gentog både sin regerings og USA’s hovedpåskud for at påbegynde aggressionskrigen mod Irak: at Saddam Husseins regime angiveligt skulle besidde masseødelæggelsesvåben, der skulle udgøre en akut trussel mod USA og verden, og at regimet i Bagdad angiveligt ikke samarbejdede med FN, siger hun.

– Men 2 ½ måned efter den ulovlige krig og besættelse indledtes er der ikke fundet det mindste bevis på den påstand. Tværtimod står det klart, at det irakiske regime ikke havde kapacitet til at udgøre en trussel, og at dets masseødelæggelsesvåben var destruerede. Altså at det faktisk havde samarbejdet med FN. Fogh driver absurditeten ud i det groteske ved at fastholde denne løgn.

– Der findes ingen retfærdiggørelse af den danske krigsdeltagelse eller medvirken til besættelsen af Irak. Statsministeren løj, da han fik maling over sig, og han lyver endnu.

– Nu er malingen forvandlet til uskyldige irakeres blod. Hen imod 10.000 civile irakere blev dræbt i det han kalder en ‘hensynsfuld’ krig. Antallet af dræbte soldater er stadig ukendt. Ødelæggelser og plyndringer har smadret et i forvejen forarmet land og hensat det i kaos. Det kalder Fogh ‘frihed’ og ‘befrielse’ – det er ikke andet end spin, slutter Dorte Grenaa.

Netavisen 3. juni 2003


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne