Mørkets fyrste

USAs Neo-con’s – Den israelske forbindelse (2)

‘The Prince of Darkness’ blev hans tilnavn under årene i Reagan-administrationen, på grund af ‘hard-line’ holdningen til nationale sikkerhedsspørgsmål. Richard N. Perle, 61 år. Blandt de amerikanske Neo-cons indtager han en fremtrædende stilling – ikke helt i front, men altid bag trådene.

Se også 1. del Kommunistisk Politiks artikler om ‘Den israelske forbindelse’
USAs Neo-con’s – Den israelske forbindelse

Richard Perle har erklæret, at USA’s kampagne i Irak understreger hans argument, at demokratier ikke starter aggressive krige. “Diktaturer starter krige, fordi de har brug for eksterne fjender for at udøve intern kontrol over deres eget folk.” Hvis man dertil lægger behovet for at øge markedet for våbeneksport, multinationale virksomheder og banker – og for olie – nærmer vi os måske sandheden om, hvorfor USA startede Irak-krigen og konstant går i krig.

‘The Prince of Darkness’ blev hans tilnavn under årene i Reagan-administrationen, på grund af ‘hard-line’ holdningen til nationale sikkerhedsspørgsmål. Richard N. Perle, 61 år. Han er at finde i de fleste af de mest indflydelsesrige tænketanke og andre sammenhænge, hvor den proisraelske, krigsliderlige politik, der føres af den ledende gruppe i Bush-administrationen, udbredes, anvendes og udvikles. Neo-cons kaldes de.
Foruden at have en lang række forbindelser til forretningsverdenen er Perle en af de mange gengangere i ledelserne i de hurtigt voksende organisationer og tænketanke, hvis medlemslister er mere eller mindre identiske. Han er nok den, der har det mest omfattende netværk på alle leder og kanter. Han har helt sikkert en meget stor indflydelse.

PNAC, Project for New American Century
Organisationen stiftedes i 1997 med en erklæring, der kædede Israels forsvarsinteresser og krig mod Irak sammen, og PNAC har senere i adskillige offentlige breve til Bush og alskens andre publikationer, konferencer, seminarer m.v. sammenkædet krigen mod terror med Israel og fjernelsen af Saddam Hussein. (Se KP nr. 9).
Alle, der er tilknyttet projektet, kan på en eller anden måde knyttes til den højre-reaktionære strømning af neocons. Richard Perle var medstifter.

AEI, American Enterprise Institute
Instituttet ligger i samme bygning som PNAC. Adskillige af instituttets elever, som f.eks. den forhenværende FN-ambassadør under Reagan og sikre støtte til Israels højrefløj Jeane Kirkpatrick, mediemillionæren William Kristol, også PNAC-stifter, og hans far Irving Kristol, udbreder deres synspunkter til støtte for Israel og deltager i ledelsen i alskens institutter, organisationer og tænke-tanke.
AEI instituttet blev stiftet i 1943, og Ronald Reagan har udtalt, at ingen tænketank har været mere indflydelsesrig end AEI.
I AEI har Perle har bl.a. været studiegruppeleder for ‘A new Israeli Strategy Toward 2000’, ‘En ny strategi for Israel frem mod år 2000’, og han har flere gange under og efter Irak-krigen været oplægsholder om fremtiden i Irak og tidligere bl.a. om stjernekrigsprojektet.

JINSA, Jewish Institute for National Security Affairs
Dette institut betegnes af nogen som den vigtigste organisation med indflydelse på Bush-administrationens politik-lægning. JINSA blev stiftet efter Israels 1973-krig med det hovedformål at fremme Israels særlige sikkerhedsspørgsmål, men det har også missilforsvaret og USA’s verdensherredømme som erklærede mål.
Adskillige tidligere medlemmer er nu placeret i Bush-administrationen, herunder vicepræsident Cheney, viceudenrigsminister John Bolton og undersekretæren i forsvarsministeriets politik-kontor, Garners assistent, juristen Douglas Feith, involveret i ‘genopbygnings’-ledelsen i Irak, som mener, Israel har legitim ret til Vestbredden og Gaza…
Indflydelsesrige JINSA-medlemmer er ud over Perle forhenværende CIA-direktør James Woolsey, betroet medarbejder i Center for Strategic and International Studies (CSIS), samt Jeane Kirkpatrick, forhenværende FN-ambassadør, medlem af det nationale sikkerhedsråd, præsidentens råd vedr. internationale efterretninger, medstiftende direktør for Empower America, og fra marts 2003 USA’s repræsentant i FN’s menneskerettighedskommissions økonomiske og sociale råd.

AIPAC, American Israel public Affairs Committe & Washington Institute
Kalder sig selv “America’s Pro-israel Lobby”. Startet i 1950. Har 65.000 medlemmer i 50 stater.
I 1984 stiftede to ledende medlemmer fra AIPAC tænketanken Washington Institute, hvor ledelsens rådgivningsgruppe blandt andet bestod af George P. Shultz, Alexander Haig, Jeane Kirkpatrick, Robert C. McFarlane, Stuart Eizenstat, Max M. Kampelman, Samuel W. Lewis, James Roche, Richard Perle, Edward Luttwak og Walter Mondale. På det tidspunkt var 14 af denne tænketanks 100 betroede medarbejdere medlemmer af AIPAC’s styrelse, hvoraf to var blandt USA’s største bidragsydere til politiske kampagner, og nogen var medstiftere eller ledere i Pro-Israel Political Committees (PAC’s) i forskellige dele af USA.
Washington Institute spiller en vigtig rolle i at få placeret medlemmernes artikler i blade, aviser og på websider.

Defence Policy Board
Et rådgivende organ for forsvarsministeren nedsat på privat initiativ. Rådet har ingen officiel kompetence, men en meget stor indflydelse. De udtaler sig og rådgiver og sørger for, at det hele havner i pressen.
I Irak har de støttet oppositionelle elementer, især shiiter sydfra i oprørsforsøg mod Hussein.

Perle var formand i omtrent 2 år indtil 27. marts 2003, hvor han trak sig, angiveligt for ikke at kompromittere Defence Policy Board, idet han som rådgiver blev sat i forbindelse med Global Crossings bankerot. FBI mente, at salget til Hutchison Whampoa ville give det Hong Kong-baserede firma kontrol over verdens mest udbredte optiske fibernetværk og dermed adgang til Pentagons kommunikation.

Rådet har mange forbindelser til forsvars- og sikkerhedsrelaterede virksomheder, der tilsammen har fået for 76 milliarder dollars i amerikanske forsvarskontrakter over de seneste to år.

Medlemmer er bl.a. de forhenværende nationale sikkerhedsrådgivere Henry Kissinger og Richard Allen, de forhenværende forsvarsministre Harold Brown og James Schlesinger, leder af et stort R&D-center under Mitre Corporation for Pentagon, forhenværende vicepræsident Dan Quayle, forhenværende marinegeneral Jack Sheehan, der arbejder for Bechtel, forhenværende admiral David Jeremiah, der har forbindelser til mindst fem militære leverandører, forhenværende statssekretær George P. Shultz og James Woolsey, omtalt under JINSA, der desuden er leder af et globalt IT-konsulentfirma, der rådgiver USA’s og Storbritanniens regeringer. Medlemslisten indeholder også forbindelser til Boeing, TRW, Northrop Grumman og Lockheed Martin.

Institute for Advanced Strategic and Political Studies & ‘Clean Break’ 1996
Perle var hovedforfatteren af “Clean Break”, et papir henvendt til Netanyahu. Det satte gang i planen om at støtte Israels strategiske interesser ved at omstrukturere Mellemøsten, begyndende med regimeændring i Irak. Også D. Feith, D. Wurmser, Boltons specialassistent i sekretariatet for våbenkontrol og international sikkerhed, og konen M. Wurmser deltog her.

MEMRI, Middle East Media Research Institute & Hudson Institute
Meyrav Wurmser er medstifter sammen med Yigal Carmon, forhenværende israelsk militær efterretningsofficer. Instituttet har specialiseret sig i at oversætte og distribuere artikler, der sætter arabere i dårligt lys.
Fru Wurmser styrer Mellemøst-sektionen af Hudson-instituttet, hvor Perle er medlem af den betroede ledelse.

Og gæt så
— hvem der var æresgæster 15.-18. maj på Trianon Palace Hotel, tæt ved Versailles, ved det årlige møde i Bilderberg-klubben – frimurerlogen af imperialismens og globaliseringens topspillere: Ingen andre end “mørkets fyrste” Perle sammen med viceforsvarsminister Paul Wolfowitz.
Dér kommer kun folk af betydning. Klubben inviterer ikke asiater, folk fra Mellemøsten, latinamerikanere eller afrikanere.
Se Pepe Escobar, Asia Times:
Bilderberg mødes igen: Universets herrer

Se også
Den stærke skal herske over den svage:
En filosofi for et imperium

Af Jim Lobe, Stop Terrorkrigen
Om Perles og de amerikanske Neocon’s yndlingsfilosof, den amerikansk-jødiske Leo Strauss (1899-1973)

Blueprintet for Bush-doktrinen:
PNACs “Present Dangers”

Af Tom Barry, Stop Terrorkrigen
Project for the New American Century har udvikley Bush-administrationens imperialistiske doktrin for verdensherredømme

Anden baggrund – især om Perle

Richard Perle’s Stealth Attack on Saudi Arabia
Om the President’s Foreign Intelligence Advisory Board og the Defense Policy Board fra sept. okt 02 og om Perle og Saudi Arabien.
WRMEA

Richard Perle’s Corporate Adventures
En del facts om hvem der har fingre i hvilke firmaer efter Perle trak sig fra the Defence Policy Board.
The Nation

Having Your Souffle And Eating It Too
Slibrige forretningsforbindelser
Arianna Huffington

Playing skittles with Saddam
The Guardian om 1996 ‘Clean Break’ artiklen

US thinktanks give lessons in foreign policy
The Guardian om Perle og tænke-tankene – og mere:
Richard Perle’s posse
Right-wing ‘think’ tanks dominate discourse

Working for change. Bill Berkowitz

Washington Institute for Near East Policy: An AIPAC “Image Problem”
Juli 91 om forbindelsen til AIPAC
Washington Report on Middle East Affairs

Navnedatabase socialt netværk for Richard N. Perle

Bogen: A secret story of how US armed Irak 1994
(Kuwit-krigens årsager?

Advisors of Influence:
Nine Members of the Defense Policy Board Have Ties to Defense Contractors

Defence Policy Board – forretningsforbindelser
Center for Public Integrity

A Rose By Another Other Name
The Bush Administration’s Dual Loyalties

Af KATHLEEN og BILL CHRISTISON
tdl. CIA politik analytikere
Counterpunch

Netavisen 23. maj 2003


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne