– Kampen mod en føderal EU-stat er tværnational!

Folkebevægelsen mod EU
Pressemeddelese

– Landenes selvbestemmelse og grundlove vil blive underordnet den nye EU-traktats bestemmelser, siger MEP Ole Krarup fra Folkebevægelsen mod EU, der lancerer en ny kampagne imod resultatet af EU-konventets arbejde

EU-konventet er i dag arena for slagsmålet om indretningen af det fremtidige EU. Trods sværdslag om bl.a. hvem der skal være regering, udenrigsminister og præsident, så er retningen klar.

– Det, der ligger i kortene, er en ny topstyret og centralistisk superstat med fælles grundlov, præsident og regering, militær og retsvæsen. De små landes indflydelse skal vige for stormagternes dominans. Landenes selvbestemmelse og deres nationale grundlove vil blive underordnet den nye traktats bestemmelser. Så kampen mod den nye grundlovstraktat handler ikke kun om forsvar for den danske Grundlov, modstandkampen er også tværnational, siger jura-professor og medlem af EU-parlamentet Ole Krarup fra Folkebevægelsen mod EU.

Folkestyrke mod EU-grundlov

I disse dage tager Folkebevægelsen mod EU hul på en ny langvarig kampagne imod resultatet af EU-konventets arbejde – den kommende grundlovstraktat. På hjemmesiden www.folkestyrke.dk bliver det slået fast, at den danske Grundlov og folkestyret er i fare. Den 5. juni markeres det ved en lang række arrangementer rundt om i landet.

– Der er brug for folkestyrke i den kommende forfatningskamp. Det betyder bredest mulig samling i Danmark for et nej ved en kommende folkeafstemning. Og det betyder, at vi må styrke båndene ligesindede kræfter i hele Europa,
siger Ditte Staun, talsperson for Folkebevægelsen mod EU.

Hun henviser især til det EU-kritiske netværk TEAM, som samler 53 organisationer fra 20 lande i en fælles kamp mod en føderalistisk superstat, hvor de store lande vil kapre magten, som den nyvalgte koordinator for TEAM, Sharon E. Bonici fra Malta, siger det.

Se mere på…
Folkebevægelsens kampagne-hjemmeside: http://www.folkestyrke.dk
TEAMs hjemmeside: http://www.teameurope.info/press/pressrelease-eupresident.0424.htm

Netavisean 19. maj 2003


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne