Fagbevægelse i rå spekulation

Mord på faglige aktive, modarbejdelse af fagforeninger, skattesvindel og underbetaling af de ansatte.
Det er nogle blandt flere betegnelser, der kan hæftes på flere multinationale selskaber, som danske pensionsselskaber ynder at investere penge i. Coca-Cola og Nestlè nævnes som hittere blandt investorerne, oplyser LO’s Ugebrev A4.

Coca Cola f.eks. er dybt involveret i mord på fagligt aktive i Colombia.

LO er fortørnet over, at arbejdsmarkedspensionerne er investeret i disse monopoler på trods af, at pensionskasserne har givet sig ud for at føre en etisk investeringspolitik.
SiD, KAD, Dansk Metal og Træ-Industri-Byg ejer eksempelvis et trecifret millionbeløb i den amerikanske discountkæde Wall-Mart, som er kendt for underbetaling og modarbejdelse af ethvert tilløb til faglig organisering.

Direktør i Pension Danmark, hvor store dele af fagbevægelsens arbejdsmarkedspension er sat, Torben Möger Pedersen, er kold over for kritikken:
– Vi er ikke sat i verden for at praktisere politisk korrekthed, men for at sikre et højt afkast.

De respektive fagforbund er repræsenteret i de forskellige investeringsforeningers bestyrelser. Eksempelvis sidder formanden for KAD, Lillian Knudsen, i bestyrelserne for Industriens Pension og Pension Danmark. KAD-formanden er ikke rede til at kræve kapitalen trukket ud, men har følgende kommentar:
– Er der store problemer, må vi tage den enkelte sag op.

Netavisen 9. maj 2003


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne