Maling kan vaskes af – Blod kan ikke!

Arbejderpartiet Kommunisterne

2 ud af 3 danskere er imod dansk krigsdeltagelse. Danmarks største koncern A.P.Møller er for. Den tjener penge på både blod og olie. Regeringen er for A.P. Møller.
A.P.Møller er for USA. Regeringen er for USA. Danmark er i krig under amerikansk kommando.
Er det så simpelt? Måske ikke helt så simpelt. Men det er en vigtig del af sandheden om den danske deltagelse i Irak-krigen – et skammeligt kapitel i Danmarkshistorien og en skændig beslutning, som ikke et eneste folketingsmedlem fra krigspartierne stemte imod. Maling kan vaskes af – Blod kan ikke!

I disse timer og dage dræbes titusinder irakere af de amerikanske terrorbombninger, som ifølge masemorderen Rumsfeld ‘overgår alt hvad der før er set i historien’. Senere vil andre ti- eller hundredtusinder dø af krigens følger. Især de svageste: de irakiske børn, i forvejen afkræftede.
Danmark deltager i en aggressionskrig i strid med folkeretten – og vil senere deltage i besættelsen af Irak og være med til at dele rovet (forklædt under ‘humanitær hjælp’ og ‘genopbygning’).

I glæden over, at der også er en stor modstand mod krigen i folketinget, er det sundt at huske på, at lige indtil Sikkerhedsrådet endte i en ‘blindgyde’, var i al fald De Radikale, Kristeligt Folkeparti, Socialdemokratiet og LO-toppen parate til at sende Danmark i krig med et Sikkerhedsrådsmandat, købt og afpresset af USA. Denne linje vil disse partier fortsætte: Hvis der laves en studehandel i FNs sikkerhedsråd om ‘genopbygningen’ af Irak (dvs. om deling af rovet fra krigen), vil de være parat til at deltage i en ulovlig besættelse efter en ulovlig krig. De vil kalde det ‘genoprettelse af den brede enighed om dansk udenrigspolitik’.

I løbet af få måneder har der udviklet sig en antikrigsbevægelse i Danmark og globalt som aldrig før set. Den har sagt og siger nej til aggressionskrig – med eller uden Sikkerhedsrådsmandat.
USA, UK, Australien, Danmark og vasalstaten Sydkorea (‘De villiges koalition’) har intet at gøre i Irak eller Mellemøsten. De har ingen ret til at indsætte et amerikansk marionetregime, der giver dets store olieselskaber billig irakisk olie. De har ingen ret til at besætte landet.
USA vil ikke stoppe med Irak. Næste krig bliver mod Iran, Nordkorea eller hvem som helst, Bush mener står i vejen for amerikansk verdensherredømme og uhæmmet udplyndring.
Bush er den største terrorist og trussel mod verdensfreden. Og Danmark er under amerikansk kommando.

Den danske og den globale antikrigsbevægelse siger:

STOP DEN FORBRYDERISKE AGGRESSIONSKRIG MOD IRAK!
Øjeblikkelig stop for krigen!
Fuldstændig amerikansk og allieret tilbagetrækning fra Irak og regionen!
Stop dansk krigsdeltagelse!
Støt det kæmpende irakiske folk!
Bekæmp imperialismen!

21. marts 2003

APK
Arbejderpartiet Kommunisterne


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne