USA og England nedtæller til krig – Fuld mobilisering fra arbejdspladserne til den 14., 15. og 21. marts

Faglig kommentar 7. marts 2003
Arbejderpartiet Kommunisterne

Med USAs og Englands proklamering af 10 dage til fuldstændig afvæbning af Irak, er der nu lavet en nedtælling til krig. Efter mandag den 17. kan en krig bryde ud hvornår det skal være. Tilbage er næsten kun overraskelseselementet.
Til det sidste håber USA de kan manipulere et sikkerhedsråd til at acceptere krigserklæringen. Sikre sig 9 stemmers flertal og sikre sig imod et veto. Alternativt kan det også være en mulighed at USA og England dropper en ny resolution idet de igen og igen har fastslået at resolution 1441 egentlig er tilstrækkelig for krig hvis de ser et veto eller manglende flertal foran sig.

FN eller ej: Ingen krig mod Irak!

FN eller ej så er der tale om en oliekrig med det irakiske folk som ofre. Spørgsmålet om manglende afvæbning er reelt blot et påskud for at kunne føre en erobringskrig.
Denne krigs og erobringstale fra USA og England må mødes med massive reaktioner. EFS (Euro LO) har udråbt fredag den 14. marts til aktionsdag med opfordring til at strejke kl. 12.00.

Denne dag må bruges til at manifestere den danske arbejderklasses modstand mod krig, uanset om der bliver tale om amerikansk-engelsk enegang, eller oliekrigen sker i form af sanktionering af et USA manipuleret sikkerhedsråd.
Fuld mobilisering den 14. marts med arbejdsnedlæggelser over middag. Det er vigtigt at arbejdspladser nedlægger arbejdet som foreslået af EFS/Euro LO.

Udtalelsen fra faglige tillidsfolk/FAGLIGT NETVÆRK MOD KRIG “Tro dem ikke – krig er ingen løsning” vil kunne være en enkel måde at give den brede folkemodstand fra arbejdspladserne retning bredde og dybde.

Arbejdsnedlæggelser den 14. må benyttes til at føre kampen mod krigen videre med massiv opslutning om den internationale demonstrationsdag lørdag den 15. marts med demonstrationer foreløbig i København, Odense, Århus, Aalborg og Hjørring – og til den planlagte internationale arbejdspladsernes solidaritetsdag mod krig den 21. marts.

Det vi står overfor er at gennemføre indholdet i den virkelige ”fredspligt”: Aktiv kamp mod krigen.

Se også
Fagligt Netværk Mod Krig: Fuld mobilisering

Appel om øjeblikkelig faglig reaktion i tilfælde af krig

www.labournet.dk

Netavisen 8. marts 2003