Kommunal kontanthjælp

Hver tredje rengøringsassistent ansat af Aalborg kommune er kontanthjælpsmodtager. De får ifølge de offentlige medier 33 kr. timen! Det er konkurrenceforvridning over for det private arbejdsmarked, mener regeringen. Det er ikke lovens bogstav, mener de faglige organisationer, der organiserer rengøringsbranchen.

Aalborg kommune er trukket frem ved næsetippen som prügelknabe, men der ikke lavet undersøgelser om, hvor mange kommuner der benytter sig af den samme grove form for udnyttelse kontanthjælpsmodtagere.
Det er imidlertid en kendsgerning, at når misbruget er blevet afsløret, skyldes det aktive fagforeninger, der tager affære over for misbruget.

Hillerød kommune, f.eks., udnytter også kontanthjælpsmodtagere på det groveste.
SiD Hillerød slæber nu Hillerød kommune i retten. Fagforeningen er rystet over, at kommunen har brugt kontanthjælpsmodtagere til at gøre rent for 5.000 kr. om måneden.

– Bistandsmodtagerne er blevet godt og grundigt snydt, og vi vil gøre alt for at skaffe dem de penge, de har krav på, oplyser Tue Tortzen, formand for SiD Hillerød og medlem af kommunalbestyrelsen.
SiD Hillerød har tidligere ført sager mod kommunen og lokale virksomheder – heriblandt Colo Plast – som har udnyttet kontanthjælpsmodtagere på det groveste.

Netavisen 24. februar 2003


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne