FEY-KURD: Sultestrejke for Abdullah Öcalan

Pressemeddelelse FEY-KURD
København den 9. februar 2003

Sammenslutningen af kurdiske foreninger i Danmark, FEY-KURD, arrangerer en sultestrejke for den isolationsfængslede kurdiske leder Abdullah Öcalan. Sultestrejken finder sted i morgen, mandag den 10. februar 2003 kl. 12 på Christiansborg Slotsplads. Sultestrejken varer til den 15. februar kl. 9.

Trods det kolde vejr, finder vi denne type demonstration nødvendigt, fordi det kurdiske folk står overfor endnu en krig. Tyrkiet har allerede fået grønt lys af USA, for at besætte det nordlige Irak og dermed forårsage en ny konflikt med det kurdiske folk. Det vil desværre betyde nye tragedier i regionen.

Den tyrkiske regering har siden november 2002 intensiveret isolationen mod Abdullah Öcalan. Det betyder, at man ikke har hørt noget fra Öcalan i de sidste tre måneder. Kurderne betragter denne foruroligende situation som en provokation. Mens Tyrkiet forbereder besættelsen af Nordirak, vil de samtidig provokere kurderne i Tyrkiet til at genoptage væbnet kamp, som siden august 1999 var ensidig stoppet.

FEY-KURD finder situationen yderst alvorlig. Vi vil endnu engang understrege, at både kurdere i Tyrkiet og i Irak er for en fredelig løsning og er indstillet for at støtte en føderativ løsning i Irak. Derfor opfordrer vi alle til at støtte kurderne i denne svære periode og være opmærksomme på udviklingen i vores region.

* Frihed for Öcalan, fred i Kurdistan
* Nej til Krig mod Irak
* Støt det kurdiske folk demokratiske kamp for fred og frihed

FEY-KURD
(Sammenslutningen af kurdiske foreninger i Danmark er en paraplyorganisation for 9 kurdiske foreninger i Danmark med omkring 2.000 medlemmer)
Viktoriagade 16 C, 1. sal
1655 København V
E-mail: feykurd@kurder.dk

Se også
Seneste rapport om Öcalans isolationsfængsling (tysk)


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne