Til krig mod krigen

Udtalelse fra DKU

Dette er et opråb til de danske krigspolitikere og en appel til alle modstandere af Bush’s såkaldte terrorkrig.

USA er i fuld gang med forberedelserne til endnu en krig – denne gang modIrak. Det er ikke et spørgsmål om demokrati kontra diktatur. Det er tværtimod et spørgsmål om kapitalistiske staters (USA & co.) ønske om at kontrollere andre stater (Irak) – altså imperialisme.

Hvad ønsker USA da at kontrollere i Irak? svaret er enkelt: Olie. Men også Iraks geografiske placering gør det til et oplagt sted for USA at have militærbaser fremover.

Hvem betaler: Det gør du og jeg, den danske ungdom, det gør arbejderne i USA og Danmark og ikke mindst den Irakiske befolkning kommer til at lide og betale prisen for USA’s imperialistiske mål.

Kan krigen forhindres?

DKU er af den overbevisning at vi, du og jeg, kan gøre en forskel.
Protesterne mod krigen skal lyde højt. Den danske regering skal ikke gøre Danmark til deltager i en imperialistisk krig.

DKU opfordrer alle til at protestere inden krigen. Fra den 18. januar til den 15. februar er der internationale protester mod krigen. Hvis krigen bryder ud opfordrer DKU til at gå i krig mod krigen. Vis din foragt overfor krigspolitikerne og aktionér – det gør DKU.

Vedtaget på DKU’s 4. kongres d. 18. januar 2003.

Netavisen 21. januar 2003


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne