Hvad laver Fogh?

Leder
Kommunistisk Politik 2, 2003

I Anne Marie Helger har Danmark en skarp dame, en stand up-komiker med en rejsning, der får striben af yngre mandlige kolleger til at se flade og punkterede ud. Det er imidlertid forbudt at være morsom med mening i Anders Foghs og Pia Kjærsgårds grumsede nationale samling af EU-stjerner, stars&stripes og små rødhvide dannebrogsflag.
Helger var sig selv ved en nytårskoncert ude i Gladsaxe, hvor hun optrådte som konferencier og festtaler. Hverken Fogh, Kjærsgaard eller Fordoms-Danmark slap uskadt gennem aftenen.
Det fik alvorlige følger: De tilstedeværende danske folkepartister m.fl. blev rystede i det inderste sjæledyb – og har forlangt kontant kompensation for forsmædelighederne.
Kulturudvalget i Gladsaxe har derfor holdt møde og afgjort, at utilfredse tilhørere får pengene for arrangementet tilbage.

Nu skal forældre til børnehavebørn betale bøder, hvis de kommer for sent på grund af deres arbejde til at nå at hente deres børn til tiden. ‘De sætter deres arbejde over børnene’ hedder det som forklaring – og dikteres de overarbejde af arbejdsgiverne, skal de straffes.
I Fogh-Danmark tager man sig nemlig godt af samfundets svageste.
Det gælder også politiet. Der er netop blevet slået alarm over en foruroligende stigning i antallet af overgreb mod politifolk i aktion. Vrede ældre damer med paraplyer, motoriserede søndagsbilister og skolebørn får luft for deres frustrationer ved at overfalde fredelige betjente, der passer deres dont.
Den rask omsiggribende tendens til øget politivold må bremses, før det bliver for sent, erklærer Dansk Politiforbund – og det får støtte fra regeringen, der som et første skridt til at få styr på galskaben har beordret øget brug af fysisk vold mod psykiatriske patienter. Sladderen vil vide, at stærke kræfter i regeringspartierne arbejder på få genindført forældrenes revselsesret, pryglestraffen i fængslerne og hæren – og at de mest optimistiske drømmer om at få gennemført en særlov, der vil gøre det legalt at spytte på kvindelige komikere, når de sættes i gabestokken . . .

Anders Foghs regering ved nok, hvordan verden hænger sammen, og hvad videnskab er. Det var for at fremme videnskaberne, at man sidste år oprettede en særlig videnskabelig institution kaldet
Institut for Miljøvurdering til en vis Bjørn Lomborg, forfatter til en tendentiøs debatbog, som han udgav for at være dybt videnskabelig. Den understøtter de multinationale selskabers og imperialismes syn på den økologiske katastrofe, der er blevet påført planeten af grådighed og rovdrift. Miljøkrise: Der er ingen. Global opvarmning: Stærkt overdrevet. Lomborg blev håndplukket som direktør for instituttet, som begyndte at producere rapporter, der gjorde op med det ene overdrevne miljøhensyn efter det andet, så den uhæmmede profitjagt kan forstærkes også på det område.
Da Lomborgs bog blev kritiseret af Udvalgene Vedrørende Videnskabelig Uredelighed for at være tendentiøst fusk, stop Fogh-regeringen fast: Den fornyede sin beslutning om, at Lomborg er ren videnskab, og det solide fundament for dansk og global miljøpolitik.

Fogh-regeringen har også udviklet sine særlige videnskabelige metoder til at påvirke opinionen. Den hedder spindoktorer. Han selv og en hel stribe af hans ministre bruger flittigt denne særlige variant af public relation-virksomhed. De er ansatte som embedsmænd til at lyve for offentligheden – og flere af dem er grebet på fersk gerning, hvad der har afstedkommet undersøgelser af deres embedsførelse. For de har et problem: embedsmænd må ikke lyve ifølge lov og ‘god embedsskik’. De tilrettelægger også minutiøst hvordan Fogh-regeringens politiske fremstød skal kringles i forhold til medierne: Det gør de ved at lække materialet, timet og tilrettelagt, til særligt udvalgte pressefavoritter. Effektivt, men heller ikke efter reglerne om at der ikke må ske forskelsbehandling af pressen.

Hvad Fogh laver? Han støtter USA i dets krig mod Irak. Han støtter projekt Europas Forenede Stater med unionspræsident og hele molevitten. Han opbygger minimalstaten, der afløser nationalstaten – på videnskabeligt grundlag forstås, og med økonomisk kompensation for enhver kritik.

Redaktionen den 14. januar 2003
Netavisen 17. januar 2003


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne