‘U.S. Labor Against the War’ – faglig kamp mod krigen

I reaktion på den overhængende trussel om en krig mod Irak dannede godt 100 amerikanske fagforeningsfolk på et møde i Chicago arbejdere et nyt antikrigsinitiativ ‘U.S. Labor Against the War’ (USLAW). Tilsammen repræsenterer de 2 millioner amerikanske arbejdere. Der valgtes en forberedelseskomite til at forestå den fortsatte landsopbygning af initiativet, der allerede har en række lokale afdelinger, f.eks. i New York.

Stiftelseserklæringen understreger at USLAW vil stå fast mod Bush’s drift mod krig og mobilisere til krigsmodstand i fagforeninger, på arbejdspladser og i lokalsamfund – og at fagforeningsmedlemmer og ledere har ansvar for at informere om spørgsmål, der berører deres liv. Job og familier, og lade deres stemmer blive hørt.

Ofrene for en amerikansk krig mod Irak vil være børn af arbejderklassen – og de amerikanske arbejdere har intet udestående med de almindelige arbejdere, kvinder eller børn i Irak, eller andre lande. De milliarder af dollars, der bruges på krigen, tages fra skoler, hospitaler og sociale sikringsordninger.

‘Krigen er et påskud for angreb på faglige rettigheder, på borgerrettigheder, menneskerettigheder og indvandrernes rettigheder’, understreger erklæringen: ‘Bush’s krigsambitioner tjener som dække over og afledning fra den synkende økonomi, selskabskorruptionen og massefyringerne.’

Se mere om initiativet og hele grundlaget her
Trade Unionists Launch ‘U.S. Labor Against the War’
Labor Advocate Online

Netavisen 15. januar 2003


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne