Protest mod barbariske domme i Iran

Manifestation foran Christiansborg 9.1.03

”Den Islamiske Revolutionære Domstol” i byen Shiraz i Iran har afsagt nedenstående dommerkendelse over fire unge studerende, der har deltaget i de omfattende protester mod det undertrykkende præstestyre.

Det drejer sig om:

Reza Nazaret, 22 år, studerende, ren straffeattest.
Mohammed Safvi, 22 år, ren straffeattest.
Mehdi Bopari, 23 år, oliefunktionær, ren straffeattest.
Hussain Amiri, 24 år, ren straffeattest.

De er blevet dømt til af få afhugget arme og ben!
De 4 personer har anket deres domme til højesteret, men højesteret har indtil videre bekræftet dommene for de to førstnævnte personer. Derfor haster det ektra meget at potestere for at forhindre de barbariske dommes udførelse.

Derfor indkaldes til protestmanifestation mod de barbariske domme og til støtte for den iranske befolknings kamp for frihed og demokrati

Torsdag d. 9. januar 2003 kl. 17-18 foran Christiansborg

Manifestationen anbefales indtil videre af: Enhedslisten, SF, DKP/ML, KPID, VS, APK, Dansk-Filippinsk solidaritetskomite, Den Iranske Venstrefløjskoalition i Danmark, SUF, Mellemamerikakomiteen, Dagbladet Arbejderen, Demos, Art in Defence of the Humanity (Jens Galschiøt),

Talere, bl.a. Pernille Frahm, Medlem af EU-parlamentet for SF, og hilsner og fri talerstol

I øjeblikket foregår der en omfattende folkelig kamp i Iran, hvor millioner af iranere vender sig imod islamiske regime. Det sker i form af studenterdemonstrationer, arbejderstrejker på fabrikkerne, kvindekampe, kurdiske manifestationer og oprør i fængslerne.

Strejkerne og demonstrationerne, der løber over landet som en steppebrand, har rystet det islamiske regime hvis svar har været at øge antallet af offentlige henrettelser og andre former for barbariske straffe – med det formål at skabe angst i befolkningen.

Arrangør:
Internationalt Forums Mellemøstgruppe,
Griffenfeldsgade 41, 2200 København N,
tlf. 35371888 og 35371889
www.cikadenet.dk/if/ – if@cikadenet.dk

Netavisen 9. januar 2003


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne