Globale Rødder: Åbent brev til politifolk

Åbent brev fra Globale Rødder til alle ansatte ved politiet, der er involverede i opgaver under EU-topmødet i december

I dagene 13.-15. december vil Globale Rødder sammen med tusindvis af ulydige fra hele Europa være på gaderne i København. Vi vil demonstrere og aktionere både ved Bellacenteret og i andre dele af byen. Vi demonsterer, fordi EU er medansvarlig for et globalt projekt, som har vist sig ude af stand til at skabe et værdigt liv for de fleste.

Vores aktioner er ikke, som det ofte påstås, rettet mod politiet. Den konflikt, som vi engagerer os i, drejer sig ikke om snævre modsætninger mellem demonstranter og politi. Det er en konflikt med de magtfulde få, der bag mure af pigtråd og magtfuldkomment hovmod med et fingerknips, skaber lidelser for millioner, mens de planlægger endnu et mord på tusinder.

Vi er en del af denne konflikt, gadebarnet der leder efter sin middag i bjerge af rygende affald er en del af denne konflikt, de østeuropæiske kvinder der hver dag sælges som slaver på gader og veje er en del af denne konflikt- alle som tabere i den nuværende globalisering fra oven. Når vi aktionerer ved Bellacenteret og andre steder, er det fordi vi ikke kan lade være med at være der. Fordi vi ikke længere kan se passivt til, fordi vi ikke kan være lydige overfor et system, der skaber krig, sult og nød.

Vi vil ikke bruge vold mod jer i vores aktioner. Vi respekterer jeres menneskelige værdighed, ligesom vi håber, at I respekterer vores. Vi vil ikke skade jer, vi vil med vores kroppe som indsats vise, at vi ikke kan acceptere, at EU-ledernes magtfulde misbrug af denne klode sker i vores navn. Vi vil vise, at den vold og terror, de hver eneste dag blåstempler, beordrer og derefter søger at tildække, må stoppe nu. Det må simpelthen stoppe.

Vi opfordrer jer alle, såvel politifolk som de embedsmænd der tilpasser de magtfuldes ordrer, til at se på, hvordan de magtfulde forsøger at gøre os alle til deres lydige redskaber for at fremme egne snævre interesser. Vi opfordrer derefter jer alle til at tage konsekvensen af det I har set.

Vi er en del af bevægelsernes bevægelse, og vi er ligeså indbyrdes forskellige som de betjente, der skjuler sig bag visiret. Vi har altid plads til alle der giver plads til andre og byder hermed eventuelle afhoppere velkomne iblandt os.

Globale Rødder 2002

Netavisen 10. december 2002


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne