Assistens Kirkegård bliver overmalet

50 graffitimalere indtager Assistens Kirkegårdsmur fra mandag til søndag under EU – topmødet.
I alt bliver 240 m2 mur overmalet med politiske budskaber. Bag projektet står Folkebevægelsens Ungdom Mod EU (FBU) og Socialistisk UngdomsFront (SUF).

Vi ønsker at udtrykke gadens modstand mod EU, racisme og krig. Og vi ønsker at gøre det med gadens sprog, siger Lars Grenaa, fra FBU, og fortsætter;
Graffitien og EU–modstanden er næsten lige udskældt, men nu slår vi os sammen og viser resten af verden, at vi ønsker en verden med flere farver end grå, gul og blå.

Graffitimalere og andre kunstnere vil udsmykke muren fra kl. 12 til 21 mandag til fredag, men selve muren vil stå der 24 timer i døgnet til søndag d. 15/12.

EU er de riges klub, der lukker grænser og bygger mure. EU vil på topmødet i København kolonialisere østlandene og beslutte at lave en EU – hær, siger Lars Grenaa.
Den udvikling vender vi os imod, vi vil en anden verden. Hvor internationalt samarbejde ikke er lig med udbytning af fattige lande og fattige mennesker.

Graffitimuren er åben for at alle kan komme og skrive/tegne/male deres budskaber om EU, racisme og krig. Projektet er støttet af NGO – Forum og både Københavns Politi og Københavns Kommune har givet tilladelse til gennemførelsen.

For yderligere information:

Lars Grenaa; 21 79 05 11 / larsgrenaa@ofir.dk

Netavisen 10. december 2002


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne