Åbent brev til Group4Falck fra Boykot Israel-kampagnen

København, d. 1. december 2002

Falck Danmark A/S
Falck-Huset
Polititorvet
1780 København V

Til Group 4 Falck
att: Lars Nørby Johansen

Boykot Israel Kampagnen protesterer mod Group 4 Falcks slingrekurs. Træk jer ud af den besatte Vestbred nu! Ellers kan I imødese protestaktioner fra vores aktivister i hele Danmark.

Det er dybt uansvarligt at Group 4 Falck stadig er medansvarlig for at der dagligt er over 100 personer på patrulje i og omkring nogle ulovlige bosættelser på den israelsk besatte Vestbred.

Jeres samarbejde med det israelske vagtfirma Hashmira Corp. må ophøre nu.

I kan ikke undgå at vide at bosætterne er ulovlige. I ved godt at I har sat indtjeningen over etikken. Vi håber I er klar over at jeres udtalelse i slutningen af oktober 2002 skaber tvivl om jeres løfte om tilbagetrækning. Her sagde koncernchef Lars Nørby Johansen følgende:

“Group 4 Falck har tidligere sagt at selskabet vil afslutte selskabets involvering i sikkerhedsoperationer på Vestbredden i Israel. Denne målsætning skal forliges med Hasmiras ansvar over for den civile befolkning og selskabets ansatte”.

Denne udtalelse opfatter Boykot Israel Kampagnen som et forsøg på, fra Group 4 Falck, at trække i land. Derfor ser vi os nødsaget til at sætte ekstra fokus på Group 4 Falck Danmarks forhold til etiske normer i forhold til de ulovlige israelske bosættelser.

Med mindre der kommer en klokkeklar meddelelse fra Group 4 Falck inden 10 dage fra dato, opfatter vi den nuværende situation som uændret. Og i så fald vil boykot Israel Kampagnen opfordre til en bred boykot af Falck så længe den reelle deltagelse i besættelsen fortsætter.

Med hilsen fra Boykot Israel Kampagnen

Irene Clausen og Jan Mortensen

Boykot Israel Kampagnen
Griffenfeldsgade 41
2200 København N
tlf. 35371889 (kl. 14-16)
www.boykotisrael.dk

Netavisen 5. december 2002