Ældrecheck – men til de formuende

Det lykkedes Dansk Folkeparti at sætte et håndaftryk på regeringens finanslovsaftale. Partiet fik igen skabt et omdømme som et socialt parti, da de fik “presset” den såkaldte ældrecheck igennem. For det første er det de fattige selv, der via finansloven betaler for den. For det andet viser en nærlæsning af lovteksten, at de fleste fattige pensionister slet ingen glæde får af den.

Betingelser er nemlig, at du ikke oveni folkepensionen må oppebære ATP (arbejdsmarkedets tillægs pension), eller må have en likvid formue på mere end 53.000 kr.

For samtlige lønmodtagere, der har været tilknyttet arbejdsmarkedet og tvunget til at betale ATP, betyder det, at de ikke får mere glæde af ældrechecken, end et æsel får af guleroden spændt foran næsen.
I stedet vil eksempelvis arbejdsgivere, der går på pension med millionformuer i faste værdier, have krav på Dansk Folkepartis nådesgave.

Netavisen 2. december 2002


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne