“INGEN KRIG MOD IRAK”: Lokale aktionsdage mod Irak-krig 29. og 30. november

Initiativet ‘Ingen krig mod Irak’, der blev dannet som en bred paraplyorganisation op til den internationale aktionsdag den 26. oktober, og som organiserede demonstrationen og fredskoncerten i København, har besluttet at fortsætte sit arbejde. Der er 43 partier, organisationer og bevægelser tilsluttet.
Initiativet arbejder videre på det politiske grundlag, som blev fastlagt op til demonstrationen.

”Ingen krig mod Irak’ opfordrer til at fortsætte opbygningen af modstanden mod Irak-krigen ved
– at danne antikrigsgrupper på uddannelsessteder og skoler, arbejdspladser, på by- og kvartersplan, lokalt og rundt om i landet
– at der også i fremtiden organiseres større samlende manifestationer, som ‘Ingen krig mod Irak’ vil søge at koordinere
– at krigsmodstanden synliggøres fra den første dag, en evt. krig kommer, ved den nærmest følgende aften kl. 20 efter et krigsudbrud at møde op på rådhuspladsen i ens by over hele landet.

Initiativet opfordrer også til at gøre fredag den 29. -lørdag den 30. november til lokale aktionsdage på landsplan for INGEN KRIG MOD IRAK med initiativer på skoler, uddannelsessteder, gader og stræder – alt efter fantasi og kræfter.
Initiativet vil arbejde for at sikre forskelligt oplysningsmateriale.
Desuden vil det markere modstanden mod en ny krig mod Irak i forbindelse med EU-topmødet den 12-14. december, bl.a. ved at indgå i en fredsblok i forbindelse med demonstrationerne og Folkemødet den 14. december.

Kontakt og yderligere oplysninger:
Jørn Andersen – Tlf. 40 30 02 10 – email jorn.a@email.dk
Dorte Grenaa – Tlf. 35 42 26 86 – email dortegrenaa@yahoo.dk
Helge Bo Jensen – Tlf. 33 93 33 24 (Enhedslisten) – email ELLAND@ft.dk

Organisationer tilsluttet demonstrationen 26. oktober:
Aldrig Mere Krig, Aktive Modstandsfolk, ATTAC, BUPL afd. 3., Dansk Magisterforening sektion 50 Aalborg, Dansk-Filippinsk Solidaritetskomité, Den Irakiske Menneskerettigheds-Forening, Folkebevægelsen mod Nazisme, Fredsvagtens Venner, Freds- og Solidaritetsgruppen for Herlev-Gladsaxe, Fredsskattefonden, Internationalt Forum, Irakisk-Turkmanisk Kulturforening, Jernbanearbejdernes Fagforening, Kommunale Lønarbejdere i Storkøbenhavn, Kunstnere for fred, Kvinder i sort, Kvinder for fred, Kvindernes Internationale Liga for Fred og Frihed, Lad Iraks folk leve, Malernes Fagforening i Stor-københavn, Murersvendenes fagforening for København, SiD, Bryggeriarbejdernes Fagforening for Kbh. og omegn, SL Københavns Amt, SL Københavns og Frederiksberg kommuner, Stop sanktioner og krig mod Irak, Stop Terrorkrigen, Sømændenes Forbund, Træ-Industri-Byg Afd. 27 København, APK, Autonomikollektivet, DKP, DKP/ML, DKU, Enhedslisten, Enhedslisten i Brønshøj-Husum-Vanløse, IS/ISU, KPiD, Rød Ungdom, SF, SFU København, SUF, Workers Communist Party of Iran

Netavisen 8. november 2002


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne