Åbent brev til Dansk Folkepartifra Den Koordinerende Gruppe

Finanslov 2003 står som det største vælgerbedrag i nyere tid. Med Dansk Folkepartis 22 mandater har regeringen fået mulighed for at skære ned på en række sociale ydelser, og startet en lignende kædereaktion i kommuner og amter.

Dansk Folkeparti, som før novembervalget sidste år var svoren modstander af, at der blev fjernet milliarder fra Den Sociale Pensionsfond, siger nu ja til at regeringen fjerner 9 milliarder kroner fra fonden.

Det sker under en landsretssag om fondens formue på 150 milliarder kr.

Det sker efter at 44 folketingskandidater fra Dansk Folkeparti – herunder formanden for partiets folketingsgruppe Kristian Thulesen Dahl – underskrev en erklæring om, at fondens renteafkast skulle bruges til en tillægspension.

Dansk Folkeparti, som før folketingsvalget i november sidste år, var svoren modstander af tyveriet fra den politiske honningkrukke, der går under navnet “satspuljen”, siger nu med sit ja til finanslov 2003 også ja til, at der tages næsten to milliarder kr. op af lommerne på pensionister, arbejdsløse, bistandsmodtagere , unge som får SU under uddannelse og mange andre. I alt er der tale om, at de allerfattigste danskere får lov til at betale til de allerrigeste.

Det gælder fx. de 80 millioner kr. der er taget fra “honningkrukken” til forskning i arbejdsmiljø. Pengene burde være betalt af arbejdsgiverne.

Hele næste års finanslovsforslag er en hån mod de økonomisk svageste . Det kan slet ikke vejes op med den engangscheck på 3.000 kr. netto, som udbetales næste efterår til hver sjette folkepensionist (124.000), der må klare sig for folkepension og ATP.

At smøgerne bliver fire kr. billigere og spiritus 45 kr. flasken vil formentligt kun øge presset på sygehusene, så skandalen omkring sygehusvæsenet i Danmark bliver endnu mere mærkbar.

Dansk Folkeparti har med sin ståen – last-og-brast holdning med VK-regeringen brudt fatalt med sine egne valgløfter. Det vil uden tvivl blive samtaleemne i de små hjem i meget lang tid.

Journalist Leif Larsen

Faurbjergvej 26, 4300 Holbæk
tlf. 59 46 24 57 Fax: 59 46 24 87 Mobil : 28 76 28 35
e-mail: leif.eigil@larsen.tdcadsl.dk

Holbæk d. 3.11.2002

Se også
Den Koordinerende Gruppe:
Stop tyverier: Åbent brev til Folketinget

Den Koordinerende gruppe består i alfabetisk orden af:
Aktive Modstandsfolk – APK – Chaufførernes Seniorklub – Danmarks Miljøparti – DKP – EKS , en klub af Socialdemokrater – Enhedslisten – Folkebevægelsen mod Nazismen – Isoleringsarbejdernes Pensionistklub – Jord og Betonarbejdernes Fagforening – Lager og Handel, København (Seniorklubben) Malernes Fagforening i København (seniorklubben) – Metal 8 – Metal Lyngby – Murerarbejdsmændenes pensionsklub i København, Murernes Fagforening i København (seniorklubben) – Murersvendenes Fagforening i København – Murersvendene i Århus – Onsdagsklubben i Brohusgade – Patientforeningen Danmark – Pensionisternes Hobbyklub af 1965 – PMF, Seniorer, Sydøstfyn – Rør og Blikkenslagernes Fagforening af 1873 (efterlønsklub) – Rør og Blik, København – Træ, Industri og Byg – Typografernes Seniorklub i København

Netavisen 5. november 2002