Palæstina: Situationen skærpes time for time

Pressemeddelelse fra Palæstina Fredsvagter 20.09.02

Efter seneste selvmordattentat i Tel Aviv er situationen igen skærpet over det meste af Vestbredden og i Gaza. Ikke fordi der i det daglige er så stor forskel for den almindelige palæstinenser. Daglige udgangsforbud, nedrivning af huse, hus til hus undersøgelser og drab på uskyldige fortsætter i en uendelighed. Desværre er der ingen nyhed i at overgrebene bare fortsætter og fortsætter. Dét at situationen har været den samme gennem det sidste halve år burde dog være en nyhed i sig selv. Denne hævnens spiral vil tilsyneladende ingen ende tage.

Internationale Fredsvagterne er stadig tilstede i de besatte områder for at sikre befolkningen tålelige vilkår. Der er desværre stadig brug for vores tilstedeværelse til transport med ambulancer, udbringning af mad og medicin, sikring af huse, der står for nedrivning fordi de ejes af familiemedlemmer til unge, der har udført selvmordsattentater – alle aktiviteter som handler om sikring af overholdelsen af Geneve-konventionen.

Der er pt. kun en enkelt dansker tilstede som fredsvagt, men flere er på vej.

Gitte Rasmussen fra Vesterbro har været tre uger på Vestbredden og opholder sig endnu en uge dernede. Hun har indtil nu opholdt sig hos en familie i Nablus, hvis hus står foran militærets nedrivning. Vi snakkede med hende i telefon i går. Hun er ved godt mod, men synes det er meget hårdt at være dér. Det hun specielt har bemærket er angsten – en hverdagens angst hos specielt børnene, når de er ude ved checkpoints møder israelsk militær eller når de hver eneste evige aften og nat hører tanks og mandskabsvogne og skyderi i gaderne. Disse børns angst har gjort det største indtryk.

Gitte regner med nu at skulle videre til Ramallah. Hun drager hjem til Danmark d. 29.9.

Gitte kan træffes på telefon
00972 67309232

Flere børnesko til vores udstilling

Palæstine Fredsvagter har ved to lejligheder, i Helsingør og på Blågårds Plads, vist udstillingen “Spild af uskyldige liv” – en udstilling, som med et par børnesko og et skilt for hvert barn som siden intifadaens start for to år siden har måtte lade livet, er en stille kommentar til konfliktens uskyldige ofre. 162 israelske og palæstinesiske børn under 14 år.

Nu må vi desværre tilføre to par ekstra børnesko.

Igår blev 12-årige Abdel Salam Samreen fra Ramallah dræbt af det israelske militær af seks skud i brystet, da han var ude for at købe cigaretter til sin mor.

Og 9-årge Abdel Salam Sumerin blev skudt igår da Israelsk militær åbnede ild mod en flok skolebørn, som trodsede udgangsforbudet i flygtningelejren El Amari i El Bireh.

Næste gang udstillingen vises er i forbindelse med Folkekirkens Nødhjælps Landsmøde på Hotel Nyborg Strand i weekenden 28.-29. september.

Netavisen 21. september 2002


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne