Boligkøen falder ikke

På trods af regeringens planer om at bygge godt 760 ungdomsboliger mere om året, så vil boligkøen ikke falde. Bolighajernes kyniske spekulation i modernisering af lejligheder bevirker, at stakkevis af unge smides på gaden, da de ikke har råd til at betale de nye tårnhøje huslejer

Regeringens i forvejen beskedne planer om at afhjælpe boligmangelen blandt unge, risikerer at ende helt uden effekt. Det officielle mål: at nedbringe boligkøen for unge vil ikke blive opfyldt som følge af de tiltag, som regeringen vil iværksætte. Snarere tværtimod, lyder advarslerne senest fra Lejernes LO, der frygter, at mindst lige så mange (eller flere) lejligheder vil forsvinde som ungdomsboliger i samme periode.

Det sidste hænger sammen med, at de bolighajer, som udlejer lejligheder til unge, til fulde udnytter deres muligheder for at fupmodernisere lejligheder (eller med LLO’s ord foretage ofte meningsløse og helt overflødige moderniseringer) og derefter skrue huslejerne vildt i vejret. De unge har ovenpå fupmoderniseringerne simpelthen ikke længere råd til at bo til leje i de lejligheder længere, fastslår Jesper Larsen, der er økonom i LLO.

Der er tale om langt det største problem for unge, der søger bolig i dag, men det gør regeringen intet for at løse. Han vurderer, at imellem 2000 til 3000 ungdomsboliger på den konto forsvinder op i den blå røg. Udlejerne (boligspekulanterne) udnytter systematisk de yderst rige muligheder for markante huslejestigninger via gennemførsel af fuldstændigt unødvendige og meningsløse moderniseringer af lejlighederne i forbindelse med genudlejning.
Der er eksempler på, at huslejen er blevet mere end fordoblet, og sidste år var den generelle stigning på lejligheder til leje i den private udlejningsmasse på 10 pct.
Bolighajerne har kronede dage, mens bolignødden bare vokser og vokser.

Netavisen 4. september 2002


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne