Sæt Søren Kam i terroristcelle nr. 1

Udtalelse fra Folkebevægelsen mod Nazisme (FMN’s) landsmøde 8. juni 2002

Regeringens konservative justitsminister Lene Espersen har i Haag underskrevet en aftale, hvorefter krigsforbrydere fra det tidligere Jugoslavien kan afsone den dom, de eventuelt idømmes ved den internationale krigsforbryderdomstol i Holland, i danske fængsler. Ifølge aftalen kan der sidde op til fem krigsforbrydere ad gangen i danske fængsler. Danmark afgør selv, hvem der kan afsone i Danmark. Det skyldes efter sigende advarsler om, at Danmark kan risikere at blive mål for voldelige befrielsesaktioner.

På sit landsmøde den 8. juni 2002 har Folkebevægelsen Mod Nazisme (FMN) drøftet sagen omkring krigsforbryderen Søren Kam, der under falsk navn har fået tysk statsborgerskab. FMN understreger, at krigsforbrydelser aldrig forældes og henstiller til regeringen, at den straks tager skridt til omsider at bringe Søren Kam til Danmark og stille ham for retten. Krigsforbrydercelle nr. 1 må holdes klar til at huse den skrupelløse, bestialske morder Søren Kam.

Det var Søren Kam, som sammen med tre andre nazister i det tyske SS korps , Hitlers livgarde – kidnappede og myrdede redaktør Carl Henrik Clemmensen den 30. august 1943 og dermed startede den blodige terror, som i den følgende tid udfoldedes hæmningsløst af stikkere og nazistiske dødspatruljer.

FMN opfordrer specielt ungdommen til at holde øje med regeringens pinuppede justitsminister for at kontrollere, om hun lever op til kravet om straf for den danske krigsforbryder. Hvor længe skal denne nazibøddel gå fri? Hvis regeringen ligesom tidligere justitsministre og regeringer lader denne krigsforbryder slippe for tiltale og straf, vil der være tale om simpelt bedrag, politisk plat og topmålt hykleri. Det skulle Lene Espersen have tænkt på, da hun i poetiske vendinger hyldede den danske grundlov den 5. juni.

Netavisen 12. juni 2002


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne