Regeringen sparker ud efter modstandsfolkene

Udtalelse fra Folkebevægelsen mod Nazisme (FMN’s) landsmøde 8. juni 2002

Venstre og Konservative, der med Dansk Folkeparti som betontung skyggeregeringer er godt i gang med at omkalfatre det politiske landskab og undergrave f.eks. solidariske principper som fællesskab og folkeligt medansvar, har styret den berygtede grønthøster ud på togt blandt de foreninger, som hidtil har modtaget beskeden økonomisk støtte fra overskuddet af tips og lottomidlerne.

I forvejen havde de politiske partier med Socialdemokratiet som scenevant nedskæringsekspert og føringsofficer barberet bevillingerne ned til at minimum. Det ramte en lang række sociale hjælpeforeninger med sociale formål meget hårdt, ligesom flere antinazistiske foreninger som Allierede Krigssejlere – kaldt Danmarks første frihedskæmpere – og Dokumentationscenter mod Historieforfalskning fandt kassen hermetisk lukket. Andre tilsvarende foreninger oplevede, at de i forvejen beskedne tilskud forsvandt i løbet af en nat og uden begrundelse eller spor. For flere foreninger betød det, at gulvtæppet med et snuptag blev revet væk under dem.

Trods de fatale problemer med bl.a. den tørstige solkonge i Farum har politikerne taget sig tid til at gennemføre et nyt nedskæringsfelttog imod bl.a. de modstandsfolk, som i sin tid vovede at tage et ansvar og som med tunge ofre sluttelig ved den strålende frihedskamp reddede Danmarks anseelse og gjorde landet til medlem af de Forenede Nationer (FN). Aktive Modstandsfolk er f.eks. spist af med 20.0000 kr. for 2002. Det ramte bl.a. planer om fornyelse og supplerende IT udstyr til produktionen af Danmarks eneste antinazistiske tidsskrift, Håndslag.

Grønthøsteren var ikke sendt til Hundige Strandvej 153, hvor Nazijonni fortsat kan gnide sig i hænderne og skoggerle over de tossegode politikere, som med kulturminister Brian Mikkelsen (K) i spidsen lader skattepenge fosse ned til Greve, hvor de modtages som en kærkommen opmuntring til at holde liv i og videreføre de nazistiske raceteorier, herrefolksmentaliteten og den bevislige terroristiske aktivitet. FMN opfordrer til øjeblikkeligt at standse disse svinestreger.

Netavisen 12. juni 2002


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne