Regeringen vil stoppe udenlandsk kritik af højredrejningen

De udenlandske journalister betegner den danske højreregerings forsøg på at kvæle kritisk omtale af ikke mindst den racistiske og menneskefjendske danske udlændingepolitik for at være paranoid: der er ikke tale om “negativ omtale” af Danmark, men at rapportere om, hvad der faktisk foregår, svarer de udenlandske journalister.

At højredrejningen på parlamentarisk plan har slået rod i Danmark for alvor, hvor Dansk Folkeparti som støtteparti for Fogh-regeringen i høj grad sætter dagsordenen på flygtninge/indvandrerområdet, har internationalt givet genklang. De dybt reaktionære tiltag på udlændingeområdet, som regeringen hidtil har gennemført, har ikke kunnet undgå at vække berettiget opsigt – også langt uden for landets grænser. Og ført til skarp kritik fra flere sider.

Den nye danske højreregering har på kort tid sat Danmarks internationale omdømme totalt overstyr. En kendsgerning, som regeringen imidlertid ikke officielt vil stå inde for. I stedet for selv at påtage sig ansvaret skyder man skylden for den “negative omtale” over på de udenlandske journalister mv., der vover at beskrive følgerne af den kraftige danske højredrejning. En skadelig omtale, der skal og må gøres noget ved. Sandheden skal skjules. Indadtil som udadtil.

Der er behov for al den fernis, som kan fremdrives. Ikke mindst set i lyset af, at Danmark det næste halve år har formandskabet for EU. Som led i at kvæle den internationale omtale – og kritik af – den danske politik skal de danske ambassader i samtlige EU-lande hver eneste morgen sende en rapport til det danske udenrigsministerium om, hvad der står om Danmark i de udenlandske aviser. Formål: at undgå, hvad regeringen forstår ved “forkert eller negativ omtale af danske forhold”. Uanset, hvor rigtigt og passende, det der står, ellers er.

Eller som Carlos Ferro, der er næstformand for den udenlandske presseforening i Danmark, fastslår: “Hvis vi skriver, at Danmark vil begrænse indvandringen samt at regeringen allierer sig med Dansk Folkeparti, så er det jo sandheden. Danmark er nærmest blevet paranoid. Regeringen må stå på egne ben og stå inde for de beslutninger, der er blevet truffet”, mener han.
Han afviser skarpt, at der er tale om bevidst at skrive om negative ting i forhold til Danmark. Der er tale om frit omfundne beskyldninger, “som måske skal dække over dårlig samvittighed overfor dens politik og samarbejdet med Dansk Folkeparti. Vi passer bare vores arbejde”, mener næstformanden.

Netavisen 11. juni 2002


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne