Nedtur på daginstitutionsområdet

Pædagogerne tænder nu advarselslamperne forud for vedtagelsen af de kommunale budgetter for 2003 til efteråret. Der lægges op til voldsomme forringelser indenfor daginstitutionsområdet i de fleste kommuner.

Småbørnsforældrene har al mulig grund til at frygte de kommende kommunalbudgetter, viser en ny undersøgelse, som BUPL (pædagogernes fagforbund) har gennemført. Et af hovedmålene for de brutale kommunale nedskæringer, der er i vente som en følge af skattestoppet og de snærende økonomiske rammer, som amter og kommuner er underlagt, er daginstitutionsområdet.

Landet over er over to tredjedele af kommunerne i fuld gang med at planlægge nye nedskæringer på daginstitutionsområdet. Nedskæringer, der mange steder endog kommer oveni forringelser på budgettet for i år. Det viser svarene fra foreløbigt 81 ud af de i alt 175 kommuner. Besparelserne ligger gennemsnitligt på to til tre pct., men i flere kommuner er der lagt op til nedskæringer af et hidtil uset størrelsesorden, oplyser BUPL.

Budgetterne indenfor daginstitutionsområdet er allerede helt i bund, og det lader sig ikke gøre at spare i den størrelsesorden, som der lægges op til, uden at fyre medarbejdere. Det vil få alvorlige konsekvenser for det pædagogiske indhold og tiden til det enkelte barn, frygter BUPL’s formand, Bente Sorgenfrey.

Ifølge BUPL er kommunerne (i det mindste så længe de finder sig i de økonomiske spændetrøjer, som staten/regeringen pålægger dem, red.) tvunget til at skære så brutalt på budgetterne for næste år som følge af sidste års stramme kommunalaftale (læs: sidste års økonomiske håndfæstning) og regeringens udmeldinger fra de aktuelle forhandlinger vedrørende næste års håndfæstning. Der er faktisk lagt op til at tommelskruerne på kommunerne strammes yderligere.

Netavisen 31. maj 2002


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne