Globale Rødder giver håndsrækning til Politiet

Af Globale Rødder

I Politiken har Justitsministeren og Integrationsministeren givet politiet grønt lys til at indføre grænsekontrol for at holde uønskede elementer ude af landet i forbindelse med det danske formandskab. Globale Rødder vil i den forbindelse gerne angive en yderst farlig gruppe som menes at stå bag adskillige voldshandlinger. Vi vil overveje om vi skal hjælpe politiet med at indføre grænselukningen, for at holde disse uønskede elementer ude.

”Vi vil nu overveje om politiet kunne have brug for vores hjælp, dels har vi tænkt os at arbejde fredeligt og det mener vi politiet kunne drage nytte af.
Desuden er vi i tvivl om hvorvidt politiets indsats er helhjertet ment. Vi vil gerne undgå de følgevirkninger som denne farlige gruppe menes at stå bag” udtaler Nikolaj Heltoft fra Globale Rødder.

”Gruppen som menes at have et netværk der er forgrenet i det meste af Europa, har hidtil formået at rejse ubemærket i Europa. Deres strategi har været at arbejde i store åbne fora hvori gennem de forsøger at vinde
opbakning til deres voldsstrategi. Gruppen består efter sigende af ca.15 personer og har indtil nu adskillige alvorlige forbrydelser på samvittigheden. Os bekendt er ingen af dem endnu straffet, det må derfor være en overordentlig god grund til at få sat en stopper for dem nu” fortsætter Nikolaj Heltoft.

Gruppens vigtigste medlemmer og deres aktiviteter:

Anders Fogh Rasmussen: Adskillige tilfælde af medvirken til overtrædelse af straffelovens §250 ”hensætte andre i en hjælpeløs tilstand, som medfører at personer dør eller påføres grov legemsbeskadigelse”

Gerhard Schröder: Lemfældig omgang med atomart materiale.

Tony Blair: Medvirken til bombning af civilbefolkning i både Irak og Afghanistan.

Silvio Berlusconi: Mistænkt for omfattende korruption og formentlig bagmand for omfattende politibrutalitet i forbindelse med G8-topmødet i sommeren 2001.

Jacques Chirac: Mistanke om korruption.

Hele gruppen menes ligeledes at stå bag :

– omfattende udsultning af civilbefolkningen flere steder i verden.
– Ansvarlige for tabe flere tusinde flygtende menneskers liv.

”Vi håber at politiet er villig til at gribe ind. Ellers må vi selv overveje hvad vi kan gøre, udtaler Nikolaj Heltoft.

Hvad angår politiets plan om lukke de danske grænser for demonstranter: For os giver det ingen mening af fratage folk der eventuelt har udstået en straf, deres demokratiske rettigheder til at demonstrere. Efter vores opfattelse må folk vel anses som frie hvis de har afsonet en straf de er dømt for. Det derfor dybt krænkende på retssikkerheden, hvis man derefter fortsat indskrænker deres rettigheder. Det næste bliver vel at man anholder folk fordi man mener at de er moralsk disponeret for at kunne finde på at begå en forbrydelse” siger en forhåbningsfuld Nikolaj Heltoft
fra Globale Rødder.

For yderligere information
Kontakt Globale Rødder på tlf. 40 97 86 59 eller mail: pr@ulydighed.dk

Netavisen 28. maj 2002


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne