Lærere vil have ekstraordinær kongres

Den kraftige uro ovenpå det elendige OK-resultat på det offentlige område, der cementerede den splittende Ny Løn, og de forfuskede valghandlinger fortsætter. Lærerforeningens formand trues af mistillidsvotum.

På Rød 1. maj i Munke Mose var den faglige hovedtaler lærer Anders Bondo Christensen fra initiativet OK2002, som har været en hovedkraft i modstanden mod Ny Løn og en vigtig faktor i Nej’et ved urafstemningen blandt lærere, sygeplejersker og andre.

Han vendte sig imod den udemokratiske urafstemning, der fik et knebent ja hjem gennem sammenkædningsreglerne, ja-afstemning fra såkaldte ‘kompetente forsamlinger’ – og regulært fusk og rod med stemmeafgivningen.
Indenfor FOA havde mange stemmeberettigede medlemmer slet ikke modtaget stemmesedler og pensionister, der ikke skulle stemme, havde fået dem – og havde stemt – og krævede en omafstemning – uden fusk.
Dette krav er blevet afvist af forligsmanden.

Anders Bondo Christensen var modkandidat til lærerforeningens formand Anni Hertoft på den seneste kongres.
Nu kræver de århusianske lærere indkaldelse af en ekstraordinær kongres i utilfredshed med Hertofts rolle i OK-spillet.
Dér risikerer Anni Herfort at få et mistillidsvotum for at svigte sit mandat i overenskomstforliget på det kommunale område, skriver avisen JydskeVestkysten.

– Vi vil have en forklaring på, hvorfor der er et misforhold mellem det, kongressen besluttede, og det, formanden har forhandlet hjem, siger formand for Århus Lærerforening, Gordon Ø. Madsen.

Ifølge de århusianske lærere har formanden svigtet en arbejdstidsaftale og en pensionsaftale. Århus-lærerne er gået i gang med at indsamle de nødvendige 93 underskrifter fra de delegerede fra den seneste kongres for at kunne indkalde en ekstraordinær kongres.

Netavisen 7. maj 2002


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne