KTO-forlig vedtaget

Lærerne og sygeplejerskerne stemte massivt nej til Ny Løn. I syv organisationer var der flertal for afvisning af OK2002. Men det blev til et kombineret ja med 51,9 pct. af stemmerne – mens 48,1 pct. sagde nej, omtrent den smallest tænkelige margin.

Forliget betyder en cementering af det upopulære og splittende Ny Løn-system. Den tre-årige overenskomst rummer også formelle lønstigninger på omkring 5 pct. fordelt på de tre år (som ikke er nogen garanti mod et faktisk reallønsfald pga inflationsudhuling), to ekstra feriedage samt nogle forbedringer af arbejdsmiljøet.

Med resultatet afblæses en varslet storkonflikt fra den 4. maj.

Med en generelt lav stemmeprocent og et knebent flertal i det kombinerede resultat – og en klar modstand mod Ny Løn inden for store områder af de offentligt ansatte – er der garanti for fortsat utilfredshed og modstand mod et OK-resultat, hvor de faglige organisationers repræsentanter igen har indgået aftaler, som store dele af medlemmerne ikke står bag.

Se også
KTO-mæglingsforslag på usikker kurs

Se OK 2002 for anden baggrund og kommentarer til resultatet

Netavisen 30. april 2002

 

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne