Beskidt hetz mod palæstinensere i Danmark

De reaktionære kræfter har det mere end det svært, når de skal forsvare Staten Israels forbrydelser mod det palæstinensiske folk og forsøge at miskreditere de palæstinensiske flygtninges forståelige harme og gennemførsel af og deltagelse i flotte demonstrationer mod krigsforbryderen Sharons folkemord. Angrebene på de danske palæstinensere bliver stadigt mere skingre.

Senest har den – i dag – dybt reaktionære tyrkisk fødte kultursociolog Mehmet Ümit Necef kastet sig ud i et frådende angreb på de palæstinensere, der demonstrerede imod den israelske besættelsesmagt i forbindelse med landskampen Danmark-Israel i parken i onsdags. Indvandrerne – her underforstået de palæstinensiske flygtninge og ikke mindst de unge palæstinensere – bør opfatte sig som en del af det danske fællesskab, mener han.

Det betyder ifølge kultursociolog Necef, der er ansat ved Institut for Mellemøststudier på Syddansk Universitetscenter i Odense, at de, underforstået palæstinenserne, “ikke bare kan gøre krav på dansk boligstøtte, uddannelse og andre velfærdsgoder og så gå løs på dansk politi. De må acceptere de danske spilleregler om demokrati. Og vi må sige til dem: Hvis du endelig vil udøve vold, fordi du er så vred over israelernes behandling af palæstinenserne i Jenin, så tag dog til Jenin! – Blegdamsvej er jo ikke Jenin og Parken ikke Jerusalem!”

At den voldelige udvikling af demonstrationen i aller højeste grad skyldtes det danske politis brutale fremfærd og ikke de palæstinensiske demonstrerende, rager Mehmet Ûmit Necef en papand. Han er ude i et helt andet, beskidt ærinde: nemlig at svine palæstinensiske flygtninge i Danmark, der bruger deres demokratiske ret til at protestere mod den israelske besættelsesmagt, til. Og dermed modvirke den voksende forståelse for den palæstinensiske kamp i den danske befolkning.

Palæstinenserne, ikke mindst de unge palæstinensere, skal fremstilles som kriminelle ballademagere hele bundtet, og såkaldte kultursociologer af Mehmet Ümit Necefs skuffe er parat til at udbrede nye fordomme om arabere/kaste nyt ved på racismens bål. “De der skrigende palæstinensere, som kaster sig mod danske politibetjente bekræfter alle negative fordomme om arabere”, hæver han frejdigt.

Den alvorlige situation i de besatte områder taget i betragtning har de danske palæstinensere optrådt yderst eksemplarisk. Som en af arrangørerne af den palæstinensiske demonstration, Walid El-Jamal, slår fast:
“Vi har ret til at demonstrere, og vi går ikke ind for ballade. Men onsdag aften var det i høj grad politiet, der fremprovokerede sammenstødene ved at være for aggressive. Det reagerede nogle demonstranter imod”.

Der var tale om en generalprøve på den optræden, som vi kan forvente os fra det danske politis side i.f.m. efterårets brede, folkelige demonstrationer imod EU, når Danmark overtager formandsposten. Efter politiets egen mening en vellykket generalprøve.

Netavisen 20. april 2002


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne