København: Flot Boykot Israel demonstration

I København deltog over 3.000 mennesker i BOYKOT ISRAEL-Kampagnens demonstration med Israels besættelse og folkemord i Palæstina.
Omkring en tredjedel var med palæstinensisk eller arabisk baggrund.

Efter en række talere på Axeltorv ved Tivoli – bl.a. Kirsten Thorup og Frank Aaen – gik den farverige demonstration, der var præget af mange palæstinensiske – og danske – flag og et hav af transparenter mod den israelske terror, med et kort stop foran det israelske rejseburo til Skt.Hans Torv på Nørrebro.

Undervejs blev der råbt slagord som ‘BOY-KOT IS-RA-EL’ og ‘NED MED SHARON’ og ‘DOWN – DOWN ISRAEL – DOWN- DOWN USA’

Her talte den palæstinensiske ambassadør Dr. Mohammad Abu-Koash.
“Det palæstinensiske folk kan aldrig besejres. På trods af de lidelser, masacre og grusomheder vores folk udsættes for er vores moral høj – vi har en retfærdig sag.”
Ambassadøren takkede for støtte og solidaritet og understregede hvor afgørende det er at verden reagere, for at få stoppet Israels krig.

Fra Boykot Israel talte Irene Clausen:
“USA støtter Israel med militærhjælp for 100 millioner kr. – hver eneste dag. Danske firmaer som Therma eksporterer militærudstyr til Israel.
Men Israel må boykottes militært, økonomisk, militært og sportsligt. Israel har overtrådt alle internationale aftaler og konventioner”.

Andre talere understregede betydningen af boykotten af israelske varer.
Der er på kort tid opstået omkring 40 BOYKOT ISRAEL-komiteer landet over. Og Boykot-kampagnen vil fortsætte i den kommende tid med nye initiativer overalt i landet.

Parallelt med denne demonstrationen afholdtes en hovedsageligt palæstinensisk demonstration i Fælledparken. Begge demonstrationer gennemførtes fredeligt.

Netavisen 18. april 2002


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne