Protest mod terrorstempel

Den danske statsminister har bundet sig i en livline til den engelske Toni Blair, der igen har bundet sig til krigshøvdingen i Det hvide hus. Eller sagt på en anden måde: Hvis Blair er George Bushs megafon i Europa, er Anders Fogh et ubehageligt dansk ekko af den krigeriske anglo-amerikanske alliance. Et slæbehjul på vognen.

Et vigtigt led i krigsvognen er Tyrkiet, Israels nærmeste militære samarbejdspartner i Mellemøsten, et land i lommen på USA og dets økonomiske organismer som IMF og Verdensbanken, der har dikteret en sultekur til den tyrkiske befolkning i forbindelse med den dybe økonomiske krise, der holder landet i et jerngreb.

Tyrkiet ligner også Israel på en anden måde: Det undertrykker en nation og en nationalitet, som ikke har opnået selvstændig statslig eksistens trods historiske bestræbelser: den kurdiske. Det kurdiske sprog og kurdisk kultur betragtes i Tyrkiet som statsfjendtlige manifestationer – og en taxachauffør blev i går idømt mange års fængsel for at have spillet kurdisk musik i sin hyrevogn. Da han ikke var tidligerev straffet og i øvrigt ikke havde forbindelse med militante kurdiske organisationer lod dommerne nåde gå for ret og gjorde straffen betinget.

Den tyrkiske stats krig mod kurderne gennem årtier har ødelagt den kurdiske del af Tyrkiet økonomisk og materielt. Titusindvis af mennesker er blevet dræbt. Andre titusinder fængslet og terroriseret. Et vedvarende internationalt pres fra menneskerettighedsorganisationer og progressive kræfter har ikke engang ført til at kurderne har fået tilkendt normale mindretalsrettigheder.

Alt det vidste Anders Fogh Rasmussen udmærket, da han aflagde besøg hos Bülent Ecevit i Tyrkiet i sidste uge og glæde sin vært ved ikke at kritisere den tyrkiske stats menneskerettighedskrænkelser og nationale undertrykkelse af kurderne. Hans besøg signalerede også at EU i Foghs formandsperiode fortsat vil se gennem fingrene med og renvaske den tyrkiske stats forbrydelser.

Det var det politiske signal han gav, da han til sin værts udelte tilfredshed stemplede selvstændighedspartier PKK som en terrororganisation. PKK står på Bushs liste over terrororganisationer – men ikke på EUs.
Blair-Bush-ekkoets grimme signal til den tyrkiske regering og til de undertrykte kurdere var ikke til at tage fejl af.

Den kurdiske paraplyorganisation i Danmark FEY-KURD kritiserede Fogh-Rasmussen i et åbent brev – og nu arrangerer sammenslutningen en demonstration på Christiansborg Slotsplads fredag den 12. april 2002 mod statsministerens terrorstempling af PKK.

I en udtalelse siger FEY-KURD:
– Sådan en terrorliste, der starter med PKK, vil ikke slutte med PKK. Listen vil efterhånden omfatte flere danske og udenlandske organisationer, hvis vi ikke reagerer kraftigt.
Derfor opfordres alle danske demokratiske kræfter til at deltage denne protest overfor regeringens terror-planer.

Protestaktionen finder sted kl. 15 på Christiansborg Slotsplads.

Netavisen 12. april 2002.


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne