Uheldig udtalelse af statsministeren

FEY-KURD udtaler sig om statsministerens udtalelse under sit besøg i Tyrkiet:

”Vi finder statsminister Anders Fogh Rasmussens udtalelse om at kategorisere PKK som en terrororganisation yderst uheldig og uklog.

Vi må henlede statsministerens opmærksomhed til de sidste tre års udvikling, hvor kurderne tog afstand fra anvendelse af voldelige midler. Denne beslutning er af strategisk betydning og har hele det kurdiske folks opbakning. Befolkningen har vist sin støtte og sympati for denne strategi under Newroz-festlighederne (kurdisk nytårsdag) i de sidste tre år. Alene i den største kurdiske by Diyarbakir var der omkring 750.000 mennesker på festpladsen den 21. marts 2002. Rundregnet blev Newroz fejret af flere millioner kurdere, der udtrykte deres sympati for den nye strategi, der udvælger demokratiske metoder som kampmiddel.

Anders Fogh kan ikke lukke øjnene for det kurdiske folks bestræbelser for en demokratisk samfund i Tyrkiet. Kurderne vil opnå det samme rettigheder som alle andre. For at gøre krav for disse rettigheder kan ikke betragtes som ’terrorisme’. Ord som ”terror” burde anvendes med varsomhed”.

Sammenslutningen af kurdiske foreninger i Danmark, FEY-KURD, er en paraplyorganisation for 11 kurdiske foreninger i Danmark med omkring 2.000 medlemmer. FEY-KURD arbejder for kurdernes rettigheder og integration i Danmark.

Se også
Åbent brev til statsminister Anders Fogh Rasmussen

Netavisen 8. april 2002