Amnesty: Send internationale observatører til Mellemøsten nu

Israels militære aktion mod palæstinenserne er karakteriseret ved åbenbare overgreb på menneskerettighederne og er kun med til at forstærke volden i området. Amnesty International gentager sine opfordringer om at indsætte internationale menneskerettighedsobservatører til at beskytte civile palæstinensere og israelere.

”Første gang Amnesty International opfordrede til indsættelse af menneskerettighedsobservatører i Israel og de besatte områder var i november 2000. Nu, næsten 18 måneder senere, efter drabene på mindst 1200 palæstinensere og mere end 300 israelere, syntes det internationale samfund paralyseret”, siger Stig Nielsen, pressechef i Amnesty International.

Da de israelske styrker har erklæret Ramallah og Betlehem for lukkede militære områder, er det svært at få verificeret rapporter om mulige henrettelser af uden lov og dom af blandt andre arresterede personer. Ikke desto mindre synes fem palæstinensiske politifolk at være henrettet uden nogen form for retssag. De blev skudt fra nær hold, efter at de var blevet såret i fredags. Amnesty International har tidligere dokumenteret drab på eftersøgte mænd.

”Amnesty International fordømmer de forfærdelige selvmordsbomber udført af væbnede palæstinensiske grupper. Intet kan retfærdiggøre overlagt drab på civile. Vi er ligeledes ekstremt bekymret for en række drab på palæstinensere anklaget for at være kollaboratører. Imidlertid undskylder sådanne åbenbare overgreb ikke den voldelige israelske fremfærd i de besatte områder”, siger Stig Nielsen.

Amnesty støtter resolutionen fra FN’s sikkerhedsråd og FN’s Højkommissær for Menneskerettigheder, Mary Robinsons bøn om at sende internationale observatører til området.

Netavisen 3. april 2002


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne