Godt 5000 i protest foran den israelske ambassade

Tirsdagens demonstration foran den israelske ambassade i Hellerup i København var indkaldt med kort varsel. Men dens protest mod Sharons og Israels brutale militæroffensiv i de besatte palæstinensiske områder blev den største dér nogensinde. Politiet skønnede, at der var 2500 deltagere – erfarne demonstranter at der var over 5000.

Den var indkaldt af en række palæstinensiske organisationer – og hovedparten af deltagerne var palæstinensere og fra mange andre lande i Mellemøsten. Men mange danskere var også mødt op for at give udtryk for deres sympåati med og støtte i en vanskelig stund til det palæstinensiske folks modige kamp mod en besættelsesmagt, der bryder al international lov og fører krig mod et lands civilbefolkning.

Blandt talerne var formanden for Dansk-Palæstinensisk Venskabsforening OLe Olsen, der krævede øjeblikkeligt stop for den israelske besættelse og fuldstændig tilbagetrækning af den israelske hær.

Mange skilte forestillede slagteren og morderen Ariel Sharon og det blodsugende USA. Demonstrationen var også præget af mange billeder af Yassir Arafat, den indespærrede og belejrede leder af det palæstinensiske selvstyre, som den israelske offensiv har til formål at udslette under påskud af ‘terrorbekæmpelse’. Også en model af Al-Aqsa-moskeen var der – som en understregning af støtten til intifadaen, som udløstes ved Ariel Sharons provokerende ‘besøg’ på Tempelbjerget.

Hele området omkring den israelske ambassade blev præget af talrige palæstinensiske flag, der blandt andet blev hængt op i lygtepælene. Israelske flag blev brændt af.

Demonstrationen var også en manifestation af det palæstinensiske folks ukuelighed overfor en militært overmægtig fjende og den støtte og beundring, den har vakt overalt i verden.

Netavisen 2. april 2002


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne