Palæstinensiske kvinder for fred: Et åbent brev 8. marts

Blodsudgydelse og ødelæggelse bringer ikke fred.
Gensidig anerkendelse af hinandens individuelle og kollektive rettigheder baner vejen for fredsskabelse.

Vi, kvinder fra Jerusalem Center for Women (JCW) anråber den israelske offentlighed i almindelighed og kvinderne i særdeleshed om at rejse sig op imod besættelse, undertrykkelse, krig, apartheid, ydmygelse og fattigdom. Det er på tide at lade vores stemmer høre højt og tydeligt. Der har været blodudgydelse nok. Freden opnås ikke ved at gravide palæstinensiske kvinder dræbes ved kontrolsteder, ligesom den ikke opnås ved militære midler eller en anden form for besættelse.

Vi tror at en ægte og retfærdig fred kan opnås – men kun mellem ligeberettigede – en palæstinensisk stat (i de områder der blev besat i 1967) ved siden af staten Israel. Kun da vil begge folk leve sikkert og med værdighed. En retfærdig og levedygtig fredsaftale er en, som omfatter at man deles om hele byen Jerusalem, afvikling af bosættelserne, en retfærdig løsning på flygtningespørgsmålet, og fuldstændig suverænitet over jord og land, indbefattet naturressourcer og grænser.

I dag har vi mere brug for hinanden end nogensinde før. Vi må slås for vore børns liv og frihed. Vi må stå for moral og vi må arbejde hårdt for ægte fred og sameksistens.

Lad os starte nu med en ny kvindevision og en politik, som baserer sig på respekt for menneskerettigheder og på indbyrdes tillid. Der har været enorme lidelser, had og dehumanisering, og det hele må bringes til ophør. Kvinder er dem, som er hårdest berørt, og alligevel dem, som er mindst engageret i finde løsninger. Sammen kan vi bryde denne onde cirkel.

8. marts 2002
Østjerusalem, Palæstina

Netavisen 9. marts 2002


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne