Den sorte tråd: Lavtlønsarbejdsmarked

Kommentar
Kommunistisk Politik

Handler regeringens integrationsudspil om integration? Nej – den røde tråd i det, som i finansloven og dens øvrige ‘reformer’, er skabelsen af et lavtlønsarbejdsmarked. Og med indvandrere/flygtninge i en hovedrolle som løntrykkere.

Den mest idiotiske kommentar til Haarder og Co.s udspil kommer fra SiDs internationale sekretær Sune Bøgh, der siger:
– Regeringen sætter lighedstegn mellem integration og arbejde. Op mod 60.000 udlændinge skal ud på arbejdsmarkedet. Den vej har SiD gået i årevis. (!)

Der er absolut intet positivt i regeringens integrationsforslag – måske bortset fra det indlysende, at et højskoleophold kan være en god introduktion til det besværlige 3D: dansk, danskere og dk.

Til gengæld rammer Max Bæhring (som i årevis har marcheret i samme retning som Fogh og Co.) mere præcist, når han om regeringens forslag til et særligt lavtlønsarbejdsmarked siger:
– Forslaget er udtryk for et nederdrægtigt nysprog. Regeringen stiller tingene på hovedet. Man hjælper ikke de svageste ved at sparke dem ned i løn, men ved at hjælpe dem op i kvalifikationer.
– Man hjælper ikke de svageste ved at gøre dem til løntrykkere. Man sikrer ikke en succesfuld integration ved at lade flygtninge/indvandrere dumpe sig til et job som løntrykkere.

Hele ‘integrationsforslaget’ er ikke bare diskriminerende, fordi det særmishandler en hel gruppe mennesker p.g.a. etnisk oprindelse. I praksis vil det positivt modvirke integration på arbejdsmarkedet og skærpe modsætningerne mellem danske og udenlandske arbejdere med sit forslag om en særlig lav introduktionsløn, som bl.a. er et dramatisk angreb på den i forvejen nedtrykte mindsteløn.

Igennem hele forslaget er der en undertone af, at udlændinge/indvandrere ikke gider bestille noget – og at det derfor er berettiget af bruge pisk og pisk og meget lidt gulerod. Hvem ansætter egentlig folk? Hvem er det, som ikke har ansat de arbejdsløse udlændige eller danskere?
Det er rigtigt: arbejdsgiverne. Dem med retten til at ansætte, fyre, lede og fordele, som det passer dem.
Dér ligger den væsentligste forhindring for integration på arbejdsmarkedet.

Kapitalen jubler over forslaget. Roserne vælter ned over regeringen fra dagbladet Børsen.
Der må ikke være nogen tvivl, eller skabes forvirring, noget sted: Lavtlønsarbejdsmarkedet og diskriminationen skal af bordet!

Se også
Regeringen vil gøre udlændingene til arbejdsmarkedets absolutte bundhold
Alle udlændinge på ‘tålt ophold’
Diskrimination via lov

Netavisen 6. marts 2002


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne