DR i Nepal: På vegne af CIA og USA

Den socialdemokratiske medarbejder ved P1s Orientering Torben Krogh har været en tur til Kathmandu på vegne af en international medieorganisation, og derfra videregiver han i indslaget noget, der mest af alt kan karakteriseres som CIA’s verdensbillede, ift. den revolutionære situation dér.

Den maoistiske befrielsesbevægelse beskrives som “terrorister”, “gangstere”, der gør sig skyldige i “grusomme henrettelser af politiske modstandere og vilkårlige overgreb” for at sikre sig fodfæste i landsbyerne. Maoisternes program sammenlignes med Taliban(!), Khmer Rouge m.m:
– De kan kun opnå støtte gennem frygt,siger TK.

Kort sagt fremstår oprørerne som nogle, de fleste gerne så skippet til helvede.

Det er indlysende, hvem og hvad denne propagandaudsendelse tjener. For nylig sammenlignede den amerikanske ambassadør i Nepal maoisterne med Al Qaeda og Taliban. Nepal kan blive – er formentlig allerede – et mål for den amerikanske terrorkrig.

Torben Krogh fandt det ikke ulejligheden værd at sætte spørgsmålstegn ved årsagerne til nepalesernes bundløse fattigdom, ved det morderiske kupkongehus eller dets alliance med USA. Heldigvis lytter de nepalesiske arbejdere og fattige bønder og landarbejdere ikke til Kroghs CIA-dansk.

Torben Kroghs indslag fra Nepal kan bedst sammenlignes med protysk propaganda i 1940 for nødvendigheden af det endelige opgør med de barbariske bolsjevikker i Sovjetunionen.

DR har pligt til ‘objektiv journalistik’. Det er det modsatte af amerikansk medieprostitution. Torben Krogh gør statskanalen til et logrende redskab for den degenererede USA-imperialismes sygelige drift til med blodig vold  overalt i verden at kvæle ethvert spirende håb om fremskridt.

Netavisen 5. marts 2002


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne