Arbejdspladser lover ‘varmt forår’

Mens reaktionerne fra toppen af fagbevægelsen på den lange stribe af trusler om indgreb og angreb på arbejdernes tilkæmpede rettigheder, som Fogh-regeringen har annonceret bl.a. i forbindelse med finansloven, har været særdeles spagfærdige, lyder der helt andre toner fra arbejdspladserne.
Indtil videre mest markant fra Lindø-værftet på Fyn, som før er gået i spidsen for arbejderaktioner, som er blevet fulgt op landet over.

I et åbent brev til den ‘kære’ regering fraråder Lindøarbejderne ethver lovgivning, der trænger ind på områder dækket af aftaleretten. Ikke mindst de bebudede EU-inspirerede deltidsbestemmelser vækker modstand.
– Regeringen er parat til et decideret indgreb i overenskomstaftalerne mellem arbejdsgivere og lønmodtagere. Planen om at indføre deltidsbegrebet ved lov giver arbejdsgiverne mulighed for selv at fastsætte den enkelte medarbejders arbejdstid. Med loven er det arbejdsgiveren, der selv kan bestemme, om en ansat skal på deltid eller ej, siger fællestillidsmand Claus Jensen til Fyens Stiftstidende.

I første omgang er det angrebene på arbejdsmiljøet og sikkerhedens på arbejdspladserne, Lindøarbejderne går op imod. En lang række bebudede beskæringer og stop for planlagte forbedringer af arbejdsmiljøet gennemføres nu af den borgerlige regering:
– Hele sikkerhedssystemet er under angreb, siger Claus Jensen.
I udtalelsen fra fællesklubben understreges:
“Regeringen lader nu hånt om almindelige lønmodtageres liv og førlighed. Det er tydeligt med de grove tiltag, der er kommet på sikkerhedsområdet”.

I det åbne brev bebudes en kraftig modreaktion og uro på arbejdspladserne i foråret, såfremt regeringen ikke holder nallerne væk.

Se også
Fuldtidsangreb på deltidsbestemmelserne

Netavisen 15. februar 2002


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne