Sharon vender tilbage: F16-fly sættes ind

Krigsforbryderen og terroristen Ariel Sharon var næppe kommet tilbage fra sit besøg i Det Hvide Hus for at få amerikansk opbakning til hans planer om at eliminere den valgte palæstinensiske leder Yassir Arafat, før amerikanske F16-fly og Apache helikopter-gunships med israelske piloter gennemført en serie kraftige bombardementer mod tæt beboede bycentre i Gaza og på Vestbredden. Der blev blandt andet affyret adskillige luft-til-jord missiler mod de sikrede bygninger i Gaza med snesevis af militante islamiske og andre aktivister, som er blevet arresteret af Arafats politi efter kraftigt pres fra USA, Israel og EU.
I de internationale borgerlige medier forlyder det, at Bush modsatte sig disse planer.

Bombardementerne kommer imidlertid stadig tættere på de palæstinensiske myndigheders hovedkvarter, hvor Arafat reelt holdes i husarrest.
De amerikansk udstyrede Apache-helikoptere angreb civile mål, indbefattet en børnehave, og en politisation ved Jabalya flygtningelejren og Sudaniya i det nordlige Gaza. Også det palæstinensiske politihovedkvarter i Gaza blev angrebet. Dér blev 41 såret.
Der skete betydelige skader på FN-bygninger, EU-kontorer og den jordanske ambassade. 2 højtstående FN-folk blev såret.
Bombardementerne af civile udløste en skarp kritik fra FNs generalsekretær.

Senere stormede hundredvis af palæstinensere Mukata’a-fængslet i Hebron og befriede snesevis af militante fanger og arresterede. De frygtede en gentagelse af de forbryderiske israelske raket- og bombeangreb på de forsvarsløse fanger.
– Vi kan ikke vente på at en massakre finder sted, hvis israelske kampfly angriber dette sted, sagde en vred palæstinenser. Den beskedne politistyrke søgte at holde demonstranterne tilbage, men kunne ikke forhindre dem i at trænge ind og befri de politiske fanger.
De siger til Arafat at han skal holde alle modstandskæmpere bag tremmer og så sender
sender Sharon sine bombefly af sted for at bombardere fængslerne og dræbe vores sønner og brødre,
sagde en anden.

Ifølge israelske aviser som Haøaretz havde Sharon og hans følge, der førte intensive drøftelser med hele toppen af den amerikanske administration også et andet punkt på dagsordenen: at fortælle USA at Iran udgjorde den ‘største strategiske trussel mod staten Israels eksistens’ og dermed også rette den amerikanske terrorkrig mod Iran. Israel ønsker et generelt opgør med den arabisk/muslimske verden og ophidser til en ny storkrig i Mellemøsten. At vælte regimerne i Iran, Irak og Syrien estår højt på den fælles israelsk-amerikanske ønskeliste.

Netavisen 12. februar 2001


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne