Jørgen Buch: 18. maj 1993


Der går en lige linje fra politimassakren på Nørrebro efter omafstemningen om Maastricht-traktaten – 119 affyrede skud, der ved et rent tilfælde ikke kostede menneskeliv – til sidste års topmøde i Göteborg og i Genova, hvor den unge italiener Carlo Giuliani blev dræbt.

Et maleri af en dræbt mexicansk arbejder, afsluttet et par måneder før protesterne i Genova, har en slående lighed fotografierne af den døde Carlo, som gik verden rundt. Jørgen Buch tilegnede det til Carlo.

En retrospektiv udstilling i Helligåndshuset i 2000 viste alsidigheden i Buchs maleri – i motiver og emner, i kunstnerisk teknik. Selv om han er bedst kendt for sine politiske malerier er det kun en del af hans produktion.

18. maj 1993

Posekone, Vesterbro

Balletpige

Paternoster
Olie 2000

Little Boy

Jørgen Buch

F. 1941. Kunstakademiet hos Søren Hjorth Nielsen 64-69. Akademiet i Leningrad 72-73 og i Berlin 75-76.

Udstillet mange steder i Danmark. I udlandet bl.a. i Reykjavik, Rostock, Sofia, Kirgisien, Moskva, Havana, Barcelona, Athen, Kreta.

Retrospektiv udstilling i Helligåndshuset 2000.

Se også Jørgen Buch 2002

Netavisen 1. februar 2002


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne