Fredsweekend i København: Demonstrationen i dag siger Nej til dansk krigsdeltagelse

Så er fredsweekenden i Købehavn i gang – med masser af aktiviteter.
I dag lørdag siger København med Initiativet Nej til krig og terrors demonstration fra kl. 13.30 på Vesterbro Torv massivt Nej til dansk krigsdeltagelse i Afghanistankrigen og i den amerikanske terrorkrig i det hele taget. Søndag afholdes international fredskonference 10-16 på Københavns Universitet Amager.

På Vesterbro Torv taler bl.a. formanden for Dansk Forfatterforening Knud Vilby og Annelise Ebbe fra Kvindernes Internationale Liga for Fred og Frihed, mens Røde Horn spiller op.
Kl. 14 går demonstrationen til Rådhuspladsen, hvor den i øvrigt afløser en anden demonstration, udløst af VK-regeringens fremmedfjendske politik: en demonstration for bevarelse af modersmålundervisningen til børn af flygtninge/indvandrerforældre.

Hanne Gram, forretningsfører SID, Jakob Sølvhøj , forretningsudvalgsmedlem af Pædagogisk Medhjælper Forbund samt Hanne Reintoft taler foran Rådhuset. Skuespiller Berit Kvorning læser digte – og Oktoberkoret leverer musikken.

Det er lørdag i øvrigt dag nr. 100 for den permanente fredsvagt foran Christiansborg. Den markerer dagen med en fordemonstration fra Christiansborg kl. 12.30, der går til Vesterbro Torv for at tilslutte sig Nej til krig og terrors demonstration.

Der har været stor forhåndsinteresse for den internationale fredskonference, som søndag afslutter fredsweekenden om den amerikanske terrorkrig med blandt andet den forhenværende justitsminister Ramsey Clark, der gør en kæmpeindsats for at imødegå den amerikanske krigspolitik overalt på kloden.
Se også
International fredskonference på Amager vækker genlyd

Netavisen 26. januar 2001


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne