Schengen dag 1

Mens den første tyske politibil drønede over den danske grænse ved Padborg, blev 25 Schengen-modstandere anholdt mandag formiddag under en aktion, hvor de afspærrede indgangen til folketinget med pigtrådshegn.

Det var Schengen dag 1 og grænsekontrollen var nedlagt.

Schengen_Area_participation_map

Billede opdateret 2015 – Pink:  Storbritannien har forbehold Grønt: Ikke EU-lande i Schengen Gult: EU-lande som er forpligtet til at gå ind i Schengen

Der bruges nu ikke mindre politi på personkontrol – nu foregår den bare ikke direkte ved den dansk tyske eller ved grænsen til Sverige, men inde i baglandet.

I Sønderjylland og på Lolland-Falster har politiet oprettet ‘baglandspatruljer’, mens politistyrken i Kastrup Lufthavn er blevet udvidet fra 85 til 205 mand, der nu ved denne ‘ydre grænse’ for EU skal kontrollere passagerer fra og til ikke-Schengen-lande både ved ind- og udrejse.

– Schengen betyder at murene bygges tættere om Fort Europa, siger Dorte Grenaa, formand for APK – Arbejderpartiet Kommunisterne:

– Det er næsten symbolsk, at EU-modstandere anholdes, mens politiet må indrømme, at det bliver vanskeligere at kontrollere f.eks. indsmuglingen af narkotika Schengen-landene imellem.

– Schengen vil ikke føre til bedre kriminalitetsbekæmpelse. Aftalen er i første række et led i opbygningen af unionsstaten.

Den danske tiltræden blev nærmest kuppet igennem af folketinget, uden nogen reel forudgående folkelig debat.

Man søgte at sælge den ved at slå på stortromme for, at nu behøver man ikke at huske sit pas.

Nu siger de, at man endelig må huske det – og kan risikere at det forlanges ikke bare ved grænsen, men overalt i landene.

De arresterede aktivister blev alle løsladt i løbet af eftermiddagen.

Netavisen 26. marts 2001

 

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne