Statslig a-kasse omdannes til kristelig a-kasse!

Ifølge beskæftigelsesminister, Claus Hjort Frederiksen (V), skal regeringens plan om statslige tværfaglige a-kasser kun være af midlertidig karakter:
Der er mennesker, som føler sig i klemme i det system vi har i dag, og derfor vil vi åbne mulighed for tværfaglige a-kasser. Når de er kommet op at køre, skal de overgå til medlemmerne, siger beskæftigelsesministeren.

Man må medgive ministeren, at folk er i klemme med det nuværende system. Dagpengeretten er forringet drastisk, rådighedsretten er skærpet voldsomt og tvangsaktivering gør arbejdere til løntrykkere. Men regeringens forslag løser ikke disse problemer, men vil tværtimod skabe flere.

Rådighedsretten overføres til de nye statslige – snart private a-kasser. Udgifterne til aktivering skal halveres, hvilket løses ved at internetbasere a-kasserne, hvorfor den arbejdsløse mister kontakten til sagsbehandlere og rådgivere.

Netavisen 21. december 2001


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne