USA og dets NATO-chef kræver øgede militærbevillinger

De europæiske lande skal anvende flere penge på militære formål, lyder kravene samstemmende fra NATOs generalsekretær George Robertson og den amerikanske forsvarsminister Ronald Rumsfeld. Den militære oprustning skal have endnu en spand kul. Ikke kun over there. I USA. Også i Europa. De europæiske lande skal medvirke til at betale prisen for den amerikanske såkaldte krig mod terror og opbygning af det amerikanske missilforsvar, stjernekrigsprojektet.

Den voldsomme oprustningbølge, som Bush-administrationen har sat i værk, skal ikke blot betales af den amerikanske befolkning, men også af den europæiske. Herunder udvidelsen af den amerikanske terrorkrig til nye lande såsom Irak og Somalia.

Europa sparer i dag på den forsikringspræmie, der skal beskytte fremtidige generationer mod terror, hævder George Robertson. De europæiske NATO-lande bliver nødt til at skrue militærbudgetterne i vejret. Vi er kommet ind i en æra af terroristiske massedrab, og det næste mål kan lige så godt blive Napoli, Oslo eller København,, mener NATOs generalsekretær.

De europæiske ressourcer til militære formål skal, ifølge Georg Robertson, anvendes bedre og mere tidssvarende, herunder til at oprette flere mobile styrker, der kan tykke ud til verdens brændpunkter. Den vigtigste del af kampen mod terrorisme er øget overvågning, jævnfør terrorpakken, forstyrrelse af pengestrømmene til terrorister og en bedre håndtering af indvandring. Efterretningsindsamlingen skal forbedres og deles bedre mellem landene.

Men der er også brug for et militært svar. For øget oprustning samt beskyttelse af NATO-tropperne mod angreb med kemiske våben. Den nye danske forsvarsminister er ikke uventet enig med NATOs generalsekretær. Der skal afsættes flere penge til det danske militær øremærket til den internationale indsats.
Er der et område, der af den nye regering er friholdt for besparelser, så er det militæret.

Det er ikke første gang, den amerikanske præsident og hans NATO-chef Robertson har krævet øgede rustningsudgifter. Det var et af budskaberne længe før den 11. september – og et hovedbudskab på præsident Bushs store Europa-turné i juni måned.
Se Bush i Europa

Netavisen 20. december 2001


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne