Fredsfaklen ved Christiansborg har nu brændt i 50 dage

I går den 7. december havde fredsfaklen brændt nøjagtig i 50 dage i træk. Foran Christiansborgs mægtige mure har fredsaktivister hver dag fra 7.00 morgen til 21.00 aften holdt håbets flamme i live.

– Mens de inde bag de tykke mure bærer ved til krigens bål, står vi forsat her for at vise, at vi, ligesom den ny fredsbevægelse verden over, kræver: STOP USA’s TERRORKRIG NU!, siger aktivsterne.

Fredsvagten har hele tiden udviklet sig, forklarer de. Flere og flere kommer til – nogle endda langvejs fra – for at give deres bidrag. Følelsen af at man ikke bare kan lade stå til overfor krigen og krigshykleriet er dyb hos folk. Fredsvagten er med til at udløse ny energi. Der er brug for alle her.
– Kom forbi og få en snak. Kom og vær med på en fredsvagt, lyder opfordringen.

Initiativet er – selvom det ikke har fået megen presseomtale – ved at være kendt landet over. Folketingsmedlemmerne ser det hver dag: Stop dansk krigsdeltagelse! Hundredvis af besøgende og forbipasserende. Nu er folk også begyndt at komme rundtom fra i landet for at hilse på fredsvagten: Er den der nu osse? Hver dag? Ja – den er der – og den bliver ved!

Hold ilden i live, hold rent og ordentligt på området og hold fred med de folk der går forbi!
Uddrag fra pressemeddelelse d. 5.12.01 fra Bo, fredsvagt:

Den danske stat udvider sin støtte til denne falske og farlige krig. Èn af fredsvagtens paroler, som vi hænger op hver dag: STOP DANSK KRIGSDELTAGELSE! Mere aktuel end nogensinde i denne ulykkelige tid.

Sharon vil også være med, og offentligheden æder hans fuldstændige urimelige påstande om at alt er Arafats skyld. Hvor længe tror de araberne bare holder sig i ro…
Kvalmen og hykleriet og nøden i verden – ikke mindst under bomberegnen, gror i stadig flere og flere gode folk, der kommer og skriver sig på vores vagtskema. Og nogen træder ind i den ligeledes voksende gruppe af ansvarlige for at holde vagten i gang…Det kræver en vis logistik som imidlertid løbende finder sin løsning ved den ansvarlighed, der gror ud af nødvendigheden.

Sådan fungerer vagten udfra nogen ganske få grundregler: hold ilden i live, hold rent og ordentligt på området og hold fred med de folk der går forbi.
Vi får god feedback fra folk. Havde for eksempel besøg af nogle fredsfolk fra Ålborg som ville se om det virkelig var sandt, hvad de havde hørt om fredsvagten. De talte varmt om fredsvagtens inspirerende virkning. Det varmer i vinterkulden.

‘Vi forsætter stadig af de stier, der fører til masseødelæggelse’
Uddrag fra pressemeddelelse d. 6.12.01 fra Ditte, fredsvagt:

Det er på tide (og det har det været alt for længe) at vi tager vores historie/baggrund op til revidering og lære af vores fejl, for vi har gjort mange og vi forsætter stadig af mange af de stier, der fører til masseødelæggelse af jorden og HELE dens befolkning.
Det er tid ikke at skabe nye internationale love, men simpelt at overholde dem der allerede er. Disse visioner om en fredelig verden er ikke nye, folk har haft dem længe før jeg kom til og de er endda blevet enige om dem, nu skal vi bare blive enige om at overholde dem.

Til sidst endnu en bøn om at lade vores stemme blive hørt: Kom forbi fredsvagten, ring til fredsbevægelsen, skriv en artikel om de spirende håb, der vokser frem ikke bare her i Danmark, men i hele verden, om FRED, til dig, til mig, til alle!

KRIG ER FORAGT FOR LIV, FRED ER AT SKABE!
Kærlig hilsen Ditte Eriksson

Fredsvagten kan kontaktes hver dag foran Christiansborg. Telefon 23 46 07 93.
Eller Bo : 49 13 18 87

Netavisen 8. december 2001


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne