Fælles aktionsuge og strejker mod EU’s uddannelsespolitik – og mod krigen

Den 14.december forberedes elevstrejker i København og Århus som led i en fælles protestaktion i EU-landene mod uddannelsespolitikken og krigen. Samme dag afholdes international demo under EU-topmødet i Bruxelles og Laeken .

I øjeblikket forberedes der studenter og elevstrejker rundt om i landet. Pædagogstuderendes Landssammenslutning og andre studenterorganisationer som LAK forbereder demonstrationer i de større byer.
Det sker i protest mod gennemførelsen af den stigende privatisering, brugerbetaling, kommercialisering og undervisning efter erhvervslivets diktat, som EU’s uddannelsespolitik medfører. Fogh-regeringen har ingen intentioner om at ændre den tidligere socialdemokratiske regerings gennemførelse af EU’s uddannelsesreformer eller indhold i uddannelserne. Tværtimod.
Og det sker også i protest mod krigen i Afghanistan.

Protesterne er et led i den fælles aktions-uge fra den 10. – 15. december som studenter- og elev demonstrationer har forberedt i alle EU-landene.
I forbindelse med EU-topmødet i Laeken I Belgium, der finder sted samtidig, vil der blive afholdt fælles internationale demonstrationer i Brussel og Laeken.
Den 13.12 afholdes en international faglig demonstration. Den 14.12 afholdes den internationale studenter og skole demo og den 15.12 vil der blive afholdt international anti-krigsdemonstration.
Der bliver her fra Danmark organiseret fælles bustransport til den 14.12. Mere information og tilmelding: Pædagogstuderendes Landssammenslutning

De sidste måneder har været præget af omfattende demonstrationer og uddannelsesstrejker.

Under det tidligere EU-topmøde i Ghent i Belgien den 19. oktober blev byens universitet lukket efter at de studerende og lærerne havde opfordret til strejke og demonstrationer.
Læs mere her Engelsk
Den 7.november gik mere end 3 millioner spanske studenter og skoleelever i strejke. Der var demonstrationer i over 70 byer. “Ikke én soldat, ikke én kugle, ikke én pesetas til denne krig – hvis du ønsker fred, så kæmp for socialisme” var en af den spanske studenterorganisations parole. Den 14. november gik omkring 200.000 i demonstration i Madrid. Se mere her Engelsk
Allerede den 8. oktober gik 5.000 skoleelever i strejke og demonstration mod krigen i Berlin.

Læs også
5000 skoleelever i Berlin mod USAs krig
Spanien: Titusinder af unge demonstrerer mod regeringens uddannelsespakke

Netavisen 29.11.2001


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne