Fuld støtte til folkekrigen i Nepal!

Udtalelse fra Arbejderpartiet Kommunisterne
Sekretariatet

Den nepalesiske kupkonge Gyanendra, der blev indsat efter massakren på den tidligere konge og hele hans familie i begyndelsen af juni, har nu erklæret Nepal i undtagelsestilstand og i strid med forfatningen beordret hæren sat ind mod Folkets Befrielseshær, Nepals Kommunistiske Parti (Maoister) og alle, der støtter den revolutionære folkekrig.

Nepal er verdens fattigste land, med en forarmet millionbefolkning af fattige på landet, plaget af analfabetisme, sygdomme, politisk korruption og et illegitimt kongehus, der er kommet til magten ved et blodigt kup. Den ekstreme udbytning og undertrykkelse fører nødvendigvis til revolution – som ifølge Nepals Kommunistiske Parti (Maoister) har til formål at indføre en republik og et nyt demokrati, baseret på reel folkelig magt.

Efter fire måneders fredsforhandlinger, der ikke resulterede i noget på grund af imperialismens og den nepalesiske reaktions manøvrer, er folkekrigen blevet genoptaget.
Ifølge det kongelige dekret om undtagelsestilstand har regeringen ‘erklæret Nepals Kommunistiske Parti (Maoister), dets søsterorganisationer og enhver organisation og enhver person, der støtter det maoistiske parti og dets virksomhed for terrorister’.
Det er formuleringer, der minder om det danske kommunistforbud i 1941 – og et klokkeklart udtryk for, at den såkaldte ‘globale terrorbekæmpelse’, som alle klodens reaktionære har tilsluttet sig under amerikansk førerskab, retter sig imod arbejdernes og folkenes kamp for demokrati og sociale fremskridt.

USA har udtrykt fordømmelse af genoptagelsen af folkekrigen, EU ‘beklager’ angrebene og Kofi Annan udtrykker bekymring. Alle opfordrer til ‘fredsforhandlinger’.
Det er et røgslør for deres støtte til den reaktionær nepalisiske regering og det reaktionære og blodbesudlede kongehus. Hele den internationale reaktion, med den amerikanske og indiske i spidsen (der har ambitioner om kontrol med Nepal) vil støtte den nepalisiske kontrarevolution – om nødvendigt med udrustning, efterretningsvirksomhed, penge og tropper.

Men det nepalesiske folk søger at tage sin skæbne og fremtid i egne hænder – fri for reaktionens tyranni og imperialistisk indblanding.
Derfor støtter arbejderklassen og folkene verden over folkekrigen og det nepaleiske folks kamp. For de såkaldte ‘terrorister’ er frihedskæmpere – og den væbnede kontrarevolution, anført af kupkongen og Deuba-regeringen de virkelige terrorister.

Folkets retfærdige krig vil sejre!

Arbejderpartiet Kommunisterne
Sekretariatet
27. november 2001


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne