“Ny Løn” til postarbejdere gav mindre løn

3.500 postarbejdere har betalt dyrt for at indlade sig i et forsøg med det individuelle lønsystem “Ny Løn”. Lønsystemet betegnes som en fiasko:
– Det er ikke mindre end et chok og meget værre end frygtet, udtaler forretningsfører Ole Jespersen i SiD.

De 3.500 postarbejdere, der udgør en tredjedel af samtlige, er blevet straffet på pen-gepungen, fordi de ved at indlade sig på “Ny Løn”-forsøgene har fået mindre lønstig-ninger end deres omkring 7.000 arbejdskammerater, der fravalgte guldkalven.
Det viser en opgørelse, som Finansministeriet og hovedforhandleren på det statslige område (CFU) har offentliggjort. På et år – fra andet kvartal 2000 til andet kvartal 2001 – har postarbejdere, der er forblevet i det “gamle” lønsystem fået en stigning på 2,4 pct., hvorimod “Ny Løn”ere i samme periode måtte tage til takke med 2 pct. i stigning.

Kendsgerningerne får ikke Ole Jespersen til at ryste på hånden. Forsøget skal ikke skydes ned af den grund:
– Min vurdering er, at nyansatte får en lavere løn, end de ville have fået på skalasy-stemet. Det er de lokale ledere på postcentre og – kontorer, der ikke har levet op til intentionerne. Post Danmarks ledelse må erkende problemet og være med til at gøre systemet dynamisk, mener SiD´s forretningsfører.

Netavisen 22. november 2001


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne